Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple ieguldīs 2 miljardus dolāru Eiropas “zaļajos” datu centros

    Jaunākie raksti

    Apple tiek pārmests, ka uzņēmums izmanto Īrijas divīziju, lai nemaksātu nodokļus ne Īrijā, ne ASV. Tiek pieļauts, ka šādā veidā Apple izdevies izvairīties no vairākiem desmitiem miljardu ASV dolāru aizplūšanas nodokļos. Īrija jau paziņojusi, ka tuvākajos gados šāda izvairīšanās no nodokļu nomaksas vairs nebūs iespējama. Apple ir izrādījis labo gribu un drīzumā tiks uzsākti 2 miljardu dolāru vērti datu centru celtniecības darbi Eiropā.

    Jaunie Apple datu centri izmantos tikai 100% atjaunojamu enerģiju. Viens no datu centriem tiks celts Īrijā, bet vēl viens – Dānijā. Apple norāda, ka jaunie datu centri atbalstīs App Store, Siri un iMessage ātrāku un uzticamāku darbību Eiropā.

    Reklāma

    Tiek solīts, ka datu centri ne tikai izmantos atjaunojamos enerģijas resursus, bet to izveide būs dabai maksimāli draudzīga. Neviena cita datu centru izveide pasaulē nebūs bijusi tik “zaļa”. Jaunie datu centri uzsāks darbību 2017. gadā un piedāvās simtiem jaunu darba vietu vietējiem iedzīvotājiem.

    Apple atklāj, ka uzņēmums nodarbina 18 300 darbiniekus 19 Eiropas valstīs. Apple ar savu darbību veidojot vēl aptuveni 672 000 darba vietu, no tām 530 000 aizņem iOS lietotņu izstrādātāji.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma