Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung Galaxy S6 liekprogrammatūru aizstās ar Microsoft lietotnēm

    Jaunākie raksti

    Gandrīz katrs zinās, ka Samsung viedtālruņu lielākais klupšanas akmens ir paša ražotāja uzstādītā liekprogrammatūra, kas tikai samazina pieejamās atmiņa apjomu, noslogo viedtālruni, bet neviens neizmanto “fantastiskās” Samsung pievienotās iespējas. Samsung izgatavo teorētiski ātru, varbūt pat pašu ātrāko viedtālruni, “apkarina” to ar liekprogrammatūru un Galaxy flagmanis kļūs par viduvējību.

    Tiek baumots, ka līdz ar Galaxy S6 nonākšanu tirgū, tas mainīsies. SamMobile ziņo, ka Samsung plānos ir pilnībā izskaust liekprogrammatūras atrašanos nākotnes viedierīcēs, bet visu lietotājam vēlamo saturu piedāvās Samsung lietotņu tiešsaistes veikals.

    Reklāma

    Iespējams, ka Samsung vēlas iekļaut Microsoft veidotās lietotnes sākotnējā Galaxy S6 lietotņu paketē. Jau ziņojām, ka Microsoft izstrādājis pamatīgu Android lietotņu daudzumu, tāpēc šāds solis nebūtu nekas neticams. Par Microsoft un Samsung sadarbības plāniem vai to neesamību, visticamāk, uzzināsim Mobile World Congress 2015 laikā. Par MWC 2015 notikumiem ziņosim arī no Barselonas!

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    11 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    16.02.2015 12:42

    jālasa – Samsung krāmotnes tiks aizstātas ar Microsoft krāmotnēm :)

    16.02.2015 15:15
    Reply to  x

    Eu, “krāmotnes” skan tik labi! Lieliski! :)

    Matiss
    16.02.2015 14:51

    No viena grāvja otrā.

    Kaspars_
    16.02.2015 14:55
    Reply to  Matiss

    Nav taču tik traki, vismaz dažas MS aplikācijas tiek arī izmantotas :)

    Matiss
    16.02.2015 14:59
    Reply to  Kaspars_

    Piekrītu, ka MS aplikācijas ir labākas un vairāk izmantotas tautās, bet nedomāju, ka tām ir jābūt preinstalled, jo lielākā daļā cilvēku tās neizmanto. Kādēļ būtu jābūt pielādētai ierīcei, ja lietotājs pats var salikt, kuras grib aplikācijas.

    Kaspars_
    16.02.2015 15:10
    Reply to  Matiss

    Piekrītu – labāk būtu tos telefonus padarīt tīrākus no programmatūras un ļaut cilvēkiem pašiem izvēlēties

    16.02.2015 15:14
    Reply to  Kaspars_

    Bet vai tad cilvēks zina, ko viņam vajag? :) Microsoft pēdējā laika aktivitātes mobilo aplikāciju jomā ir vairāk kā iespaidīgas. Jaunā Outlook aplikācija vispār ir bomba. Nevaru beigt sajūsmināties jau pāris nedēļas. Un beigu beigās tāpat visu nosaka tas, kam un kādā apmērā tiek samaksāta naudiņa. Šajā gadījumā darījums abām pusēm ir vairāk kā nepieciešams.

    Kaspars_
    16.02.2015 15:23

    Bet vaitad cilvēki tiešām lieto, to ko viņiem uzgrūž?
    Manuprāt visas Samsung krāmu pakas “panākumi” jau ir pierādījums, ka tas nestrādā

    Es domāju, ka pre-installed varētu būt piem words un exelis, kā arī kāds PDF failu lasītājs, bet bez outlook jau var arī iztikt..zinu ļoti daudzus, kuriem nevajag outlook, jo ja netiek lietots kalendārs, tad jau gan gmail, gan iebūvētas e-pasta progas, savu funkciju pilda
    Jā outlooks izskatās foršāks, bet cilvēki nelabprāt maina savus paradumus..

    16.02.2015 15:33
    Reply to  Kaspars_

    Paraugoties uz Internet Explorer popularitāti pirms kāda laiciņa, tad, jā, cilvēki tik tiešām lieto to, ko viņiem noliek acu priekšā :)

    Es vairāk par to, ka lietotājam vulgaris nevajag tukšu telefonu. Ideāli, ja ierīce ir apveltīta ar ikdienā nepieciešamo rīku kopumu vai vismaz saitēm uz tām. Tiesa, ražotāji šo mēdz pārprast un aizrautīgi visu aizkrāmē ar savu vai apmaksātu saturu. Galaxy S3 un Galaxy S4 ierīces šajā ziņā bija nenormālākie murgi, bet nu jau Samsung ir apķēries un ceru, ka viss būs kārtībā ar jauno modeli. Drīz uzzināsim.

    Kaspars_
    16.02.2015 16:46

    Īsti vispārināt jau nu gan laikam nevar, ir dažādi lietotāji, reģioni un dažādas programmatūras. Pieņemu ka kāds arī tos Samsung krāmus lietoja, un pieņemu, ka MS krāmus lietos daudz vairāk, bet droši zinu, ka būs arī cilvēki, kam nepatiks arī šie MS produkti..

    He, he..par IE negribas piekrist..tā popularitāte, manuprāt, nebija objektīva..
    Jā, IE (pie tam ne vienmēr pašu jaunāko) diezgan bieži izmanto korporatīviem mērķiem..šādi tādi interfeisiņi ir darbināmi tikai caur IE (pats arī nevienā no darbavietām neesmu varējis no tā izvairīties), bet kāds ir to cilvēku procents, kuri šo lieto ikdienā mājās?

    Lai gan arī lietotājs “parastais” gluži bez IE iztikt nevar – kaut kā jau normāls browseris ir jānokačā :D

    LOOK
    16.02.2015 18:31

    Problēmas būtība nav apstāklī, vai ražotājs pārdod tukšu vai pārbāztu tālruni. BET, izvēles iespējā!!! Ja liekās aplikācijas nevar noņemt, tad lietotājs ir ķīlnieka lomā. Ja nevajadzīgo var vienkārši atinstalēt, tad ražotājs varētu kaut 100 krāmotnes pārdot ar jauno iekārtu. Visi būtu apmierināti, gan lietotājs vulgaris, gan superjūzeris.

    Reklāma