Web Analytics
More
    Reklāma

    Megaupload lietā pirmā brīvības atņemšana

    Jaunākie raksti

    ASV valdība uzsāka tiesvedību pret Megaupload īpašniekiem un darbiniekiem trīs gadus atpakaļ un tikai tagad ir zināms pirmais apsūdzētais, kas saņems reālu sodu. Megaupload lietā brīvības atņemšana piespriesta igaunim Andrusam Nommam (Andrus Nõmm). Nomms ir atzinis savu vainu par līdzdalību autortiesību pārkāpumos, kaut arī viņa pienākumos ietilpa programmatūras attīstības nodaļas vadīšana 2010.gadā.

    Andrusam Nommam piespriesta trīs gadu brīvības atņemšana. Kopā Megaupload prāvā apsūdzēti septiņi darbinieki un īpašnieki. Nomms sākotnēji tika aizturēts Nīderlandē, bet pēcāk nodots ASV varasiestāžu rīcībā.

    Reklāma

    Megaupload darbinieki atradās Honkongā, bet daļa no tās pirātiskā satura tika glabāti uz nomātiem serveriem ASV Virdžīnijas štatā, tāpēc ASV tika pie iespējas uzsākt Megaupload īpašnieku un darbinieku apsūdzēšanu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    LOOK
    16.02.2015 11:32

    Rapidshare arī tiesājās, bet laikam serveri bija amerikāņiem grūtāk aizsniedzamās vietās. Rezultātā sanāca tikai tāda pirksta pakratīšana. Tagad arī viņi sien ciet, jo apmeklējums strauji krītas. Torenti kā dinozauri pārdzīvo visas alternatīvas.

    Reklāma