Web Analytics
More
    Reklāma

    Šī gada 18. un 19. februārī norisināsies konference un diskusija “Atvērtā Eiropa: Atvērtie dati atvērtai sabiedrībai”

    Jaunākie raksti

    Šī gada 18. un 19. februārī norisināsies viens no nozīmīgākajiem notikumiem informācijas un komunikāciju tehnoloģiju nozarē Latvijā – konference un diskusija “Atvērtā Eiropa: Atvērtie dati atvērtai sabiedrībai”. To rīko Latvijas atvērto tehnoloģiju asociācija (LATA) sadarbībā ar domnīcu PROVIDUS, sabiedrības līdzdalības platformu ManaBalss.lv un Lattelecom. Pasākums pulcēs 200 dalībniekus no 16 Eiropas Savienības valstīm.

    Konference un diskusija “Atvērtā Eiropa: Atvērtie dati atvērtai sabiedrībai” ir viens no Latvijas prezidentūras ES Padomē pasākumiem. To mērķis ir veicināt Eiropas informācijas sabiedrības attīstību un stiprināšanu. Konferencē, kas notiks 19.februārī, eksperti dalīsies pieredzē un iepazīstinās sabiedrību ar atvērto datu izmantošanas iespējām, Latvijas un ārvalstu sasniegumiem informācijas atkalizmantošanā. Savukārt diskusijā 18.februārī tiks apkopota veiksmīga nacionālā līmeņa atvērto datu, e-petīciju un pilsoņu iniciatīvu starptautiskā pieredze, lai piedāvātu rekomendācijas Eiropas Savienības iniciatīvu (Eiropas Pilsoņu Iniciatīvas mehānisma) uzlabošanai un Digitālai Programmai Eiropai.

    Reklāma

    Pasākumi pulcēs vienkopus daudzus augsta līmeņa ekspertus. Nīderlandes Tehnoloģiju universitātes asociētais profesors Dr. Bastiaan van Loenen, kurš ir vairāk nekā 100 atvērto datu jomas publikāciju autors, konferencē akcentēs privātuma problēmas vienai no plašāk izmantotajām publiskā sektora datu kopām – ģeogrāfiskajiem datiem. Apvienotās Karalistes inovatīvā startup uzņēmuma Spend Network direktors Ian Makgill konferencē dalīsies pieredzē, kā no atvērtiem datiem radīt ne tikai jaunus produktus un darba vietas, bet arī gūt peļņu. Nuria De-Lama no Spānijas, kura pārstāv jauno tehnoloģiju pētniecības un inovāciju grupu Atos Research & Innovation Eiropas Komisijā, gan diskusijā, gan konferencē sniegs skatījumu par izaicinājumiem lielo datu jomā Eiropā.

    Interesentiem būs iespēja tikties ar pārstāvjiem arī no Vācijas, Beļģijas, Austrijas, Čehijas, Somijas, Slovēnijas, Ungārijas, kā arī pārstāvjiem no Latvijas. Par atvērto datu politiku Latvijā runās Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretāra vietnieks IKT jautājumos Arnis Daugulis un Elektroniskās pārvaldes departamenta Informācijas sabiedrības politikas nodaļas vecākais konsultants Toms Ceļmillers. Pieredzē par datu atvēršanu dalīsies Uzņēmuma reģistra Informācijas sistēmu attīstības un atbalsta nodaļas vadītājs Mārtiņš Štāls. Diskusiju par nacionālā līmeņa e-petīcijām un Eiropas pilsoņu iniciatīvu vadīs Sabiedrības politikas centra PROVIDUS pētniece Iveta Kažoka. Starp paneļa dalībniekiem būs arī Madara Peipiņa no Latvijas sabiedrības līdzdalības platformas Manabalss.lv.

    „LATA lepojas, ka šogad Latvijā varam uzņemt tik daudzus starptautiskus nozares ekspertus un rīkot Eiropas līmeņa diskusiju un konferenci par atvērtu sabiedrību un atvērtiem datiem. Mēs vēlamies sagatavot priekšlikumus Eiropas līmeņa dokumentiem un iniciatīvām, kā arī aktualizēt Latvijas prezidentūras digitālo prioritāti,” saka LATA valdes priekšsēdētājs Jānis Treijs.

    Pasākumu mērķauditorija ir publiskā, privātā un nevalstiskā sektora pārstāvji, kuri piedalās vai interesējas par atvērtas sabiedrības politikas veidošanu Latvijā un ES un atvērto datu izmantošanas iespējām, pilsoņu iniciatīvām, e-petīcijām, kā arī atvērtu tehnoloģiju entuziasti.

    Diskusijas un konferences tiešraidi būs iespējams vērot portālā www.delfi.lv. Vairāk informācijas par pasākumiem, lektoriem un ekspertiem LATA mājas lapā: http://lata.org.lv/konference-2015/ Reģistrācijas anketu aizpildīt nepieciešams obligāti.

    Pasākumu finansē Latvijas valsts. Konferences galvenais atbalstītājs ir Lattelecom. Pasākumu atbalsta DPA un IBM. Dalība pasākumos ir bez maksas, un uz diskusiju Jelgavā tiks nodrošināts bezmaksas transports.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma