Web Analytics
More
    Reklāma

    Latvijā prezentēts jaunais kompaktais apvidus auto Jeep Renegade

    Jaunākie raksti

    Vakar JEEP oficiālais pārstāvis Latvijā — „Autobrava” — iepazīstināja ar jauno koncerna modeli — kompakto apvidus auto „Jeep Renegade”. Šis simpātiskā izskata džips izceļas ar labāko pilnpiedziņas sistēmu segmentā, ir piemērots piedzīvojumu un aktīvās atpūtas cienītājiem. Kopā ar „Renegade” tiek atrādīta arī pēdējo gadu laikā stipri atjaunotā un izaugusī „Jeep” saime — „Cherokee”, „Grand Cherokee” un „Wrangler” automobiļi.

    „Pēdējais gads „Jeep” koncernam bijis ļoti nozīmīgs — paplašinātā modeļu gamma papildināta ar daudziem tehnoloģiskiem, dizaina un kvalitātes uzlabojumiem. Tas nesis koncernam lielus panākumus — visā pasaulē „Jeep” pārdevis vairāk nekā 1 milj. automobiļu, savukārt Eiropā pārdošanas apjomi pieauguši par 69,6 %, sasniedzot rekordu, saka „Jeep” pilnvarotā pārstāvja Latvijā, SIA „Autobrava” direktors Andris Sivickis.

    Reklāma

    Pēc Andra Sivicka vārdiem, Latvijā debitējošais „Jeep Renegade” uzreiz piesaista ar savu ekskluzīvo dizainu — neparastas, piedzīvojumus simbolizējošas virsbūves formas, oriģināli aizmugurējie lukturi un diski. No leģendārā 1941. gada „Jeep Willys” mantotā priekšējā septiņu atveru motora reste liecina, ka „Renegade” pieder īstu džipu saimei.

    DSC05173

    Šo piederību apstiprina ne tikai izskats, bet arī modeļa braukšanas iespējas — pat tur, kur nav ceļa. Ne velti „Jeep Renegade” dēvē par universālāko visu laiku apvidus auto: pateicoties savai caurgājībai, ar to ir patīkami braukt pa pilsētas ielām, taču patiesībā simpātiskais džipiņš sevī slēpj bezceļu pieccīņnieku — automobilī ir iebūvētas progresīvākās pilnpiedziņas sistēmas „Jeep Active Drive” un „Jeep Actvive Drive Low”. Kopā tās var pārvadīt līdz 100 % dzinēja jaudas uz jebkuru apvidus auto riteni un nodrošināt, ka automobilis tiks galā pat ar vissarežģītākajiem ceļiem. Ja nāktos sastapties ar lieliem izaicinājumiem uz ceļa, palīgā nāks Trailhawk izpildījums ar  „palēninātāja” „Active Drive Low” sistēmu, kas ieslēdz pastāvīgu 4X4 režīmu, panākot pārnesumu un jaudas attiecībā 20:1 un ļaujot lēni, bet droši pārvarēt šķēršļus.

    „Renegade” vadītāji var izvēlēties līdz pat 5 braukšanas režīmus atkarībā no ceļa seguma: automātisko, dubļu, sniega, smilšu un 5. akmeņu režīmu īpašajā Trailhawk versijā. Šie režīmi līdzsvaro piekares spēka pārvadu un nodrošina labāko saķeri jebkuros braukšanas apstākļos.

    DSC05195

    Tāpat kā „Cherokee” modelī, arī „Jeep Renegade” ir iespēja izslēgt aizmugurējo dzenošo tiltu un tādējādi samazinot degvielas patēriņu. Tomēr, pilnpiedziņas nepieciešamības gadījumā, sistēma aizmugurējo tiltu iedarbina automātiski.

    Izvēloties, četrus vai divus „Renegade” riteņus griež viens no trim „MultiAir” benzīndzinējiem (1,6 litru 110 ZS, 1,4 litru 138 ZS un 1,4 litru 168 ZS), vai viens no trim „MultiJet” turbodīzeļdzinējiem (1,6 litru 118 ZS, 2,0 litru 138 ZS vai 2,0 litru 168 ZS). Turklāt „Renegade” tiks komplektēts ar segmentā pirmo 9 pakāpju automātisko transmisiju. Protams, aprīkojuma gammā ir pieejama arī mehāniskā pārnesumkārba.

    „Renegade” automobilis ir paredzēts ērtai ceļošanai piecām personām. Tiem, kam patīk izbraukumi ar kompāniju, ieteicams izvēlēties džipa versiju ar vieglas konstrukcijas noņemamu jumtu „My Sky” — labos laikapstākļos to viegli var noņemt un ievietot bagāžniekā. Ceļotāji novērtēs arī plašo bagāžas nodalījumu, kurā pārdomāti izvietotas mantu glabāšanas vietas.

    Jaunā modeļa salonā „Jeep” ir iebūvējis progresīvāko ražotāja „Uconnect” sistēmu ar 7 collu krāsaino ekrānu. Auto testētāji slavē šo sistēmu tās intuitīvā interfeisa dēļ — viegli saprotama vadība pat vadītājam, kas ierauga to pirmoreizi. Ekrānā vadītājs var izvēlēties, kādu informāciju vēlas redzēt, kā arī vadīt navigācijas un izklaides sistēmas.

    „Autobrava” salonā „Jeep Renegade” bāzes komplektāciju var iegādāties sākot no EUR 18 900.

    „Autobrava” organizētajā „Renegade” pirmizrādē Latvijā, tika nodemonstrēta arī visu pārējo „Jeep” modeļu plašā saime — pēc būtības atjaunotā dizaina un tehnoloģisko īpašību pilsētas apvidus auto „Cherokee”, „Latvijas Gada Apvidus Auto 2014” titula ieguvējs, populārākais īsta džipa modelis „Grand Cherokee”, un autentiskais, ar neticamām caurgājības īpašībām apveltītais „Jeep Wrangler”. „Autobrava” augstākminētos modeļus visiem interesentiem ļāva izmēģināt īpašā bezceļu trasē.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    jussi
    13.02.2015 11:40

    fiats, no jeep tur ir tikai ta priekšējā reste un apaļie lukturi

    13.02.2015 12:43
    Reply to  jussi

    Tuvu tam. Jaunais Jeep Renegade ir pirmais Jeep auto, kas tiek ražots ārpus Ziemeļamerikas un tas būvēts uz Fiat 500X platformas.

    Ivo
    14.02.2015 21:20

    10. fotogrāfija gan tāda ne pārāk atbilstoša slavinošajam rakstam..

    14.02.2015 21:22
    Reply to  Ivo

    Tas taču būtu pagalam neinteresanti, ja pie “slavinošiem rakstiem” būtu tikai “atbilstoši slavinošas” bildes :)

    Reklāma