Web Analytics
More
    Reklāma

    Eiropā vērienīgākajā e-veselības konferencē Rīgā pulcēsies pasaules līmeņa eksperti

    Jaunākie raksti

    Latvijas prezidentūras ES padomē ietvaros šī gada maijā Rīgā notiks eHealth Week 2015 (eVeselības nedēļa 2015). Tās laikā Latvijā pulcēsies pasaules vadošie eksperti e-veselības jomā, lai runātu par vienu no veselības aprūpes prioritātēm ne tikai Latvijas, bet Eiropas līmenī – informācijas un komunikāciju tehnoloģiju potenciālu un iespējām veselības nozares attīstībā un efektivitātes paaugstināšanā.

    eHealth Week 2015 norisināsies no 2015.gada 11.līdz 13.maijam izstāžu kompleksā „Ķīpsala”, un ietvers divus būtiskus pasākumus – augsta līmeņa e-veselības konferenci, ko organizē LR Veselības ministrija Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē ietvaros, un WoHIT – veselības nozarei veltītas IT infrastruktūras un risinājumu konferenci un izstādi, ko organizē nevalstiskā organizācija HIMSS Europe. eHealth Week 2015 būs nozīmīgs notikums gan veselības aprūpes speciālistiem un vadītājiem, gan IT nozarē strādājošajiem.

    Reklāma

    „Mobilās tehnoloģijas, lielie dati, personas datu drošība, visaptverošas infrastruktūras izveide, savietojamība un finansēšanas modeļi – šajā pasākumā tiek skarti teju visi ar e-veselību saistītie jautājumi, analizētas nākotnes sadarbības iespējas iesaistīto pušu un valstu līmenī,” stāsta Kristīna Rūsena, nevalstiskās organizācijas HIMSS Europe vice-prezidente Interešu aizstāvības jautājumos. Jau vairākus gadus e-veselības risinājumiem veltītā konference tiek organizēta ES Padomes prezidējošajā valstī, kas paver iespēju šos jautājumus risināt gan no nacionālā un Eiropas Savienības likumdošanas, gan no biznesa aspekta. Paralēli augsta līmeņa politikas konferencēm un izglītojošiem semināriem, IT nozares uzņēmumiem būs iespēja iepazīstināt pasauli ar saviem izstrādātajiem e-veselības risinājumiem.

    Dalību konferencē jau apstiprinājuši Eiropas Komisijas Veselības un pārtikas drošības komisārs Vītenis Andrjukaitis (Lietuva), vairāki Somijas Sociālo lietu un veselības ministrijas pārstāvji, Zviedrijas Pašvaldību un reģionu asociācijas Veselības aprūpes departamenta vadītājs Hans Karlsons, Igaunijas e-veselības fonda izpilddirektors Rauls Mills, Portugāles Veselības ministrijas IT vadītājs Diago Reiss, virkne slimnīcu IT vadītāju, biznesa, pacientu un profesionālo asociāciju pārstāvji u.c.

    Konferenci atklās EK Veselības un pārtikas drošības komisārs Vītenis Andrjukaitis, uzsverot pacientu līdzestības paaugstināšanas iespējas un iesaisti savas veselības menedžmentā. Bet viens no konferences pirmajiem pasākumiem būs Latvijas Prezidentūras ES padomē, Eiropas Komisijas un HIMSS apvienotais plenērs par mobilās veselības (mHealth) Zaļo grāmatu, kas publicēta 2014.gada pavasarī E-veselības rīcības plāna 2012 – 2020 ietvaros. Tās mērķis ir sniegt konsultatīvu atbalstu visiem nozares spēlētājiem par mVeselības attīstības iespējām, tirgus potenciālu, valsts un privātā sektora lomu infrastruktūras izveidē, kā arī pieskaras tādiem jautājumiem kā pacientu datu drošība, finansējuma modeļi, savietojamība u.c. Plenērā piedalīsies Pēteris Zilgalvis, Eiropas Komisijas Komunikācijas tīklu, satura un tehnoloģiju ģenerāldirektorāta (DG Connect) E-veselības un labklājības nodaļas vadītājs, pārstāve no biznesa vides – Aplikāciju izstrādātāju alianses Eiropas politikas un interešu aizstāvības direktore Sofija Mestčerskija (Beļģija) un Starptautiskā Diabēta Fonda izpilddirektore Petra Vilsone (Beļģija).

    eVeselības nedēļas ietvaros tiks skarts plašs tematu loks, aplūkota dažādu valstu pieredze risinājumu ieviešanā un efektivitātes paaugstināšanā, kā arī Latvijas prioritātes un iespējas. Konferences trīs dienās tiks runāts par tādiem tematiem kā pacientu līdzestības palielināšana, reģionālu pacientu reģistru ieviešana, pacientu aprūpes koordinācija, personas datu aizsardzība un privātums e-pakalpojumu izmantošanā, viedo mājokļu integrācija veselības pakalpojumu sektorā, lielo datu (big data) izmantošana, jau esošo datu optimizēts pielietojums, e-pakalpojumu finansēšanas modeļi u.tml. Paralēli konferencei un semināriem notiks arī IT pakalpojumu biznesa izstāde, kurā tehnoloģiju uzņēmumi no dažādām valstīm iepazīstinās ar izstrādātajām programmām, IT infrastruktūru un risinājumiem veselības aprūpes digitalizācijai.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma