Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple seko ASV norādēm un slēdz izstrādātāju pieejas Krievijas okupētajās teritorijās

    Jaunākie raksti

    Krimas okupācijas sekas sāk izjust arī tehnoloģiju pasaule – Apple uzsākusi izsūtīt Krimā reģistrētajiem izstrādātājiem brīdinājumus par pieejas slēgšanu Apple App Store. Attiecīgi izstrādāji nevarēs tur izvietot un pārdot savas aplikācijas. Līdzīgi rīkojas arī Valve, slēdzot pieeju Steam spēļu platformai Krimā dzīvojošajiem.

    Apple paziņojums stājas spēkā uzreiz pēc tā saņemšana. Tas pieprasa izstrādātājam pārtraukt jebkādu Apple programmatūras izmatošanu, kā arī tiek slēgta pieeja Apple izstrādātāju tiešsaistes lapai.

    Lēmums tiek pamatots ar ASV valdības un Eiropas Komisija lēmumiem ierobežot dažādu ārvalstu servisu un uzņēmējdarbības pieejamību Krimā.

    Iepriekš Apple jau bija pārtraukuši tiešsaistes tirdzniecību Krievijā, jo rubļa kurss bija un vēl arvien ir nelabvēlīgs ārzemju tirgotājiem. Pēc pāris dienām veikals atkal bija pieejams, bet cenas tika paceltas par 35%. Iespējams, ka Apple nevar tik vienkārši pagriezt muguru Krievijai ar 144 miljoniem iedzīvotāju.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    nav
    19.01.2015 18:08

    Nav tāda Krievijas okupētā teritorija, ir Krimas autonomās republikas iedzīvotāju demokrātiska izvēle par labu tam, kurai valstij piederēt.

    19.01.2015 18:14
    Reply to  nav

    Tehniski varbūt jā, bet praktiski viss nav tik rožaini. Krima tik tiešām ir Krievijas okupēta teritorija.

    KKTK
    19.01.2015 18:42
    Reply to  nav

    Super. Ceru, ka drīzumā Sibīrija atdalīsies no Krievijas.

    davfreim
    19.01.2015 23:47
    Reply to  nav

    Kraties uz rusņu, ja tur tik labi viss, okupantu aizstāvis atradies te.

    vēer
    20.01.2015 07:28
    Reply to  nav

    Nu, nav, ir Vatlande, Vatnistāna, Urlistāna, Gopistāna, KrimNah**stāna un tamlīdzīgi, izvēlies sev, vateni, tīkamāko nosaukumu!

    19.01.2015 18:10

    Beidz, krievi taču atbrīvo no eiropas fašistiem, un karo čaļi ar humpaļos pirktiem tankiem :D

    Uldis
    26.01.2015 12:39

    Pareizi ir, lai viņiem netiek nekas tur! Lai Krievija viņiem sagādā ja jau tik ļoti grib to zemi! Ev bet paga – krieviem tak ne savas Valve ne Apple līdzīgas kompānijas :D ha

    Reklāma