Web Analytics
More
    Reklāma

    Vai tiešām jaunajam MacBook Air būs tikai viena pieslēgvieta?

    Jaunākie raksti

    Vakar tehnoloģiju pasaulē atzīts Apple lietu zinātājs Marks Gurmans vietnē 9To5Mac publicēja rakstu, kurā atklāja informāciju par gaidāmo Apple MacBook Air portatīvo datoru. Viņš atsaucas uz informāciju, ko ieguvis no Apple darbiniekiem, kam ir bijusi iespēja lietot gaidāmā datora prototipus. Balstoties uz šo informāciju tika sagatavoti gaidāmā produkta modeļi. Proti, rakstā redzamie attēli nav īstā datora attēli! Jāsaka, ka raksts ir interesants un raisa pārdomas par Apple plāniem portatīvo datoru kategorijā. Pēc Marka raksta spriežot, izskatās, ka Apple vēlas savos datoros ieviest būtiskas izmaiņas. Protams, ja Marka iegūtā informācija būs bijusi patiesa un Apple nav ar mums izspēlējis kādu nejauku triku.

    silvergray-copy

    Reklāma

    Jaunais MacBook Air būs aprīkots ar 12 collu displeju un kopumā dators būs ievērojami mazāks par šobrīd nopērkamo 13 collu modeli un arī plānāks par 11 collu MacBook Air, kas tā biezākajā vietā ir 1.7 cm biezs. Lai ierobežotā izmēra korpusā ievietotu garenu displeju, tiks samazinātas apmales ap to. Jēj, beidzot!

    Izmaiņas būs piedzīvojusi arī tastatūra, kas tagad stiepsies no viena sāna līdz otram neatstājot lielas un “tukšas” apmales. Paši taustiņi būs novietoti tuvāk viens otram. Zem tastatūras novietotā skārienvirsma būs aptuveni tikpat plata kā 11 collu MacBook Air, taču mazliet augstāka un neklikšķināma. Šis solis sperts, lai datoru padarītu plānāku. Virs tastatūras būs atrodami skaļruņu atvērumi, kas kalpos arī kā ventilācijas zonas, kam tādai bez ventilatora ierīcei ir liela nozīme.

    profilel-r-copy1

    Cīņā par ierīces plānumu pamatīgas izmaiņas ir skārušas datora sānus. Uz tiem gluži vienkārši ir krietni mazāk pieslēgvietu. Es pat teiktu – drakoniski mazāk. Labajā sānā ir 3.5 mm austiņu pieslēgvieta, bet labajā viens jaunais USB Type-C ports. Tas arī viss! Likvidēti standarta USB porti, SD atmiņas kartes slots un pat Thunderbolt un MagSafe porti. Tā kā USB Type-C portu varēs izmantot arī datoru uzlādēšanai, tad šāds solis nav nereāls, tomēr katrā ziņā tas liek saraukt mūsu kuplās uzacis.

    Ja atceramies, tad 2012. gadā izlaistajā MacBook vairs nebija iekļauts optisko disku lasītājs un arī toreiz par šo soli visi šķobījās. Tomēr joprojām esam dzīvi un nemaz jau tik bieži tie diski nav vajadzīgi. Ar portiem gan ir krietni savādāk, jo viens (lai arī cik spējīgs) ports tomēr daļai lietotāju būs ļoti ierobežojošs apstāklis. Būs jādomā par kaut kādiem portu koncentratoriem (hub), ja gribēsim datoram pieslēgt vairākus monitorus, zibatmiņu, perifērijas ierīces vai gluži vienkārši uzlādēt. No otras puses paraugoties, MacBook Air nekad nav bijuši paredzēti pro lietotājiem. Šie datori tomēr tiek veidoti pēc iespējas plāni, viegli un ērti apkārt nēsājami. Diez vai jaunie MacBook Pro datori paliks bez pierastajām pieslēgvietām.

    Līdz pilnai skaidrībai īpaši ilgi gaidīt nevajadzēs. Jauno datoru visdrīzāk ieraudzīsim šovasar, kārtējās Apple WWDC izstrādātāju konferences laikā. Pastāv gan iespējamība, ka tas notiks arī ātrāk, jo Intel beidzot ir noprezentējis jaunos Broadwell procesorus. Tas arī nozīmē, ka beidzot MacBook Air ir liela iespējamība tikt pie Retina izšķirtspējas displeja.

    Ko tu domā par šādu potenciālu MacBook Air dizainu? Pat ja pirmajā mirklī tas šķiet neērts un “greizs”, vai tāda varētu būt portatīvo datoru nākotne? Proti, pagalam vienkāršas ierīces (kā Google Chromebook datori), kuru galvenais mērķis ir savienot to lietotāju ar tīmekli un tā servisiem?

    Avots9To5Mac
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    14 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    jurīc
    07.01.2015 23:51

    un kādi CPU solās? Core M?

    08.01.2015 00:36
    Reply to  jurīc
    ProxyFromDeep
    08.01.2015 00:33

    Hah , man izvēloties datoru viens no galvenajiem jautājumiem – “cik usb portu?” 3? – būūū …

    08.01.2015 14:00
    Reply to  ProxyFromDeep

    Vai ne? Netaisos ņemt nevienu laptopu, kam mazāk par 4 USB portiem.

    08.01.2015 14:04
    Reply to  Kaspars

    OK, es arī domāju, ka ar vienu USB portu nav liela aršana, bet ar kādām ierīcēm jūs aizpildāt tos 4 portus? Man prātā nāk tikai gadījumi, kad portatīvais dators kalpo kā stacionārais dators, kam gribas pieslēgt kaudzi monitoru un visādu citu perifērijas ierīču.

    08.01.2015 17:11

    Man ir 2x USB 2.0 un 2x USB 3.0 porti. Viens 2.0 ports pēc noklusējuma aiziet pelei. Otrs 2.0 ports pārsvarā tiek izmantots ārējam cietajam diskam vai printerim. 3.0 porti parasti tiek izmantoti flash atmiņām, turklāt ļoti bieži abi vienlaicīgi. Portus reizēm aizpilda USB kabeļi, no kuriem viens pietiekami bieži ir vajadzīgs Sony DSC-QX10 lādēšanai (if you know what I mean), pārējos reizēm aizņem telefoni. Protams visi porti nav aizņemti 24/7, bet pietiekami bieži ir tā kā ir, ja ir pieejami tikai 4 USB porti. Mans portatīvais ir mana darbstacija.

    ProxyFromDeep
    08.01.2015 19:12

    Arī mans portatīvais ir mana darbastacija.
    pelīte – habs cietņiem un pārītim brīvu portu – atvēlētais ports specifiskām ierīcēm (boksi šmoksi , dongli un smartkaršu brīnumi ) un visu beidzot atlikušais ports “visam kam” bet lielākoties jau pašam remontējamajam teleponam .

    08.01.2015 20:39
    Reply to  ProxyFromDeep

    Skaidrs! Patiesībā man arī dažus pēdējos gadus mājās laptops ir arī darbstacija, ko gan tagad esmu pasācis slēgt pie ārējā monitora. Savulaik nopirku MacBook Air, jo daudz sanāk apkārt vazāties un tur ļoti novērtēju ierīces mazo svaru un spējīgo bateriju, tomēr mājās besos par to, ka čakarīgi pieslēgt divus monitorus. Šķiet, ka būs tomēr mājām jāsarūpē kaut kāds makanāks verķis, kam var pieslēgt vairāk monitorus un ierīces un Air’s jāatstāj tīri apkārt braukšanai, kam tas arī tieši paredzēts.

    Ygh
    08.01.2015 04:01

    Ābols teica pietiek, un jums nebūs nīdēt.

    Kaspars
    08.01.2015 09:19

    Sviests..paskatos uz to, kas man šobrīd uz galda stāv..būs jārauj ārā pelīte vai jāvieno nost no lādētāja, vai vēl nepatīkamāk – jāatvieno monitors(pag. a caur šo usb vispār varēs tādu pieslēgt?), lai iemestu bildes flešā?

    ar 2 portiem vēl varētu sadzīvot, ik pa laikam vel paīdot, bet nopietni? 1? un caur šo vienu ir jāsaslēdz visa perifērija?
    Tās man varētu mainīt domas par air datoriem, kuri iepriekš šķita ļoti forši :)

    Stiff.
    08.01.2015 10:35

    Mājās strādājot es slēdzu savu datoru pie 24″ Samsung displeja. Kādas ir reālās iespējas savienoties, ja nopērku Air bez portiem?

    P.
    08.01.2015 12:19
    Reply to  Stiff.

    USB docking station ir atbilde uz šo jautājumu.

    b
    08.01.2015 12:40
    Reply to  P.

    To pie Apple varēs iegādāties par nieka 80 euro.

    Uldis M.
    12.01.2015 10:59

    Izskatās ka Apple skaidri un gaiši parāda savu viedokli – kam tad galu galā paredzēts Air…
    Tas vienkārši ir “Portatīvais” dators – dators ar ko darboties ārpus mājām, vai sēžot dīvānā. Tas ir iPada datorversija, kuru jālieto tādu kāds tas ir – ar touchpad, pie Wi-Fi, kur Wi-Fi tīklā ir arī tīkla cietnis un tīkla printeris.
    Un ja plāno datoru turēt uz galda un slēgt klāt visādus verķus ar vadiem, tad jāizvēlas MacBook Pro, vai iMac…
    Redz ka arī iPadam ir tikai viena pieslēgvieta visām dzīves situācijām, un mēs gluži labi ar to sadzīvojam. Pieļauju ka līdzīgi kā iPadam, kaut kāda HDMI pāreja nāks ar iebūvētu lādētāja portu.
    Vizuāli dators ir brīnišķīgs. man patīk. Es mierīgi sadzīvotu ar šādu vienu pieslēgvietu. Galu galā datoru lietošanas tendences arī mainās, un Apple līdz šim diezgan veiksmīgi ir spējuši noteikt virzienu kurā tās virzīsies. un šajā reizē es arī viņiem piekrītu – Aizvien vairāk mēs no stacionārajiem datoriem pārsēžamies pie portatīvajiem, tīklu lietojam bez vadiem, arī datus sākam glabāt mākoņos… ar peli arī strādājam tikai pieraduma pēc… bet nu te var izmantot arī kādu Bluetooth variantu… manuprāt pilnīgi reāls solis…

    Reklāma