Web Analytics
More
    Reklāma

    Hour of Code Latvijas skolās – plašāks skats

    Jaunākie raksti

    Kā jau ziņojām iepriekš, ar Microsoft Latvia palīdzību 7 Rīgas un Pierīgas skolās vairāk kā 300 skolēni piedalījās starptautiskajā datorzinību projektā “Hour of Code”. Tomēr šis pasākums Latvijas skolās neaprobežojas ar Rīgas reģiona robežu un Microsoft atbalstu. Par notikumiem citviet Latvijā pastāstīja Rīgas 6. vidusskolas informātikas un programmēšanas skolotājs Kalvis Kincis.

    Projekta mājaslapā hourofcode.com katrs interesents var redzēt reģistrēto skolu un citu izglītības iestāžu skaitu, kā arī paspēlēt Latvijas ģeogrāfijas erudīcijas spēli, lai pārbaudītu, vai zina, kur atrodas Kalēti, Skujene vai Sērmūkši, kuru skolu erudītie pedagogi paši reģistrējuši savas skolas un novadījuši Hour of Code pasākumus. Šis saraksts un ierobežotā informācija iepriekš minētajā rakstā mudināja noskaidrot, kā Hour of Code ir norisinājies vismaz daļā šo citu skolu.

    Reklāma

    HOC 2014 Latvija

    Suntažu vidusskolas informātikas un programmēšanas skolotāja Ieva Glūdiņa pasākumā iesaistījusi 258 skolēnus un skolotājus no 5-gadīgo grupiņas līdz pat 12. klasei. Tika ieinteresēti un iesaistīti arī vecāki, saņemtas atsauksmes e-klasē: „…kā mamma gribēju pateikt lielu paldies par programmēšanas nedēļas aktivitātēm, jo mans 5gadīgais bērns visu vakaru staigāja apkārt ar savu lapiņu un stāstīja par datorklasi, savukārt manam pusaudzim no 7. klases beidzot ir cita interese bez nelāgajām tīkla spēlēm, tas bija brīnišķīgi! Un vēl kā papildus bonuss – kā ģimenes saliedēšanas pasākums – bija ideāls, vakar daudz laika pavadījām kopā un pusaudzis mani mācīja, šorīt ir cita attieksme pret dzīvi mums abiem, tiešām, mīļš paldies!”

    suntaži Scratch_4

    suntaži 3kl-8

    Sērmūkšu pamatskolas direktore Ilze Šmate ir arī informātikas skolotāja un par skolā notiekošo aktīvi informē arī sociālajos tīklos. Telefona sarunā direktore pastāsīja, ka no skolas 52 skolēniem Hour of Code piedalījušies 25. Skolas twitter profilā @sermuksiskola varam redzēt, ka skolotāja un skolēni ir lepojas par paveikto – redzam aicinājumus skolēniem pieteikties jau no novembra pēdējām dienām un aktīvi ir tvītots par bērnu panākumiem, saņemot Hour of Code sertifikātus.

    Sērmūkši reģistrēti

    sērmūkši IMG_9902

    Zvejniekciema vidusskolā Hour of Code piedalījās 115 4. – 12. klases skolēni. Bērni atzina, ka programmēšanas stundas bijušas aizraujošas un interesantas. Skolēni saņēma īpašu sertifikātu kā apliecinājumu dalībai programmēšanas nedēļā. Jāteic, ka programmēšanas stundas bija interesantas ne tikai skolēniem. “Arī man kā skolotājai bija liels prieks vērot skolēnu azartu un vēlmi atrisināt uzdevumus ar programmēšanas palīdzību”, stāsta informātikas skolotāja Santa Tinkusa. Vislielāko gandarījumu manī radīja 7. klases meitenes teiktais: ”Šī bija visinteresantākā stunda, kāda jebkad ir bijusi!”

    zvejniekciems IMG_1076

    zvejniekciems IMG_1114

    Rīgas 6. vidusskolā Hour of Code nedēļā dažādus uzdevumus risināja 275 3. līdz 11. klašu skolēni, risinot gan code.org veidotās programmēšanas puzles, gan veidojot radošus apsveikuma kartiņas vai mūzikas klipus Scratch vidē, gan izmēģinot rakstīt Python kodu, kurš izpildās Minecraft vidē. Skolas informātikas un programmēšanas skolotājs Kalvis Kincis ir piedalījies arī code.org materiālu tulkošanā latviešu valodā.

    Rīgas 6. vsk. DSC_1092

    Rīgas 6. vsk. DSC_1177

    Mājaslapās vai sociālajos tīklos par Hour of Code savās skolās informējuši arī Kalētu pamatskolas (programmēšana Scratch vidē), Kuldīgas Centra vidusskolas (programmējuši no 4. līdz 11. klasei) un Valmieras Pārgaujas ģimnāzijas (8. un 9. klašu skolēni veidojuši mobilās aplikācijas) informātikas skolotāji. Skolu saraksts vēl turpināms ar Aknīstes vidusskolu, Ērgļu vidusskolu, Liepājas Raiņa 6. vidusskolu, Majoru pamatskolu, Maltas vidusskolu, Rīgas 22. vidusskolu, Salaspils 1. vidusskolu, Skujenes pamatskolu, Smiltenes Centra vidusskolu, Viļa Plūdoņa Kuldīgas ģimnāziju un Zaķumuižas pamatskolu.

    kalēti IMG_5571

    Kuldigas CV B4fq9aJCAAM85PG

    kalēti IMG_5557

    Vienas nedēļas vai vienas stundas laikā par programmētāju neviens nav izmācījies, tāds arī nav Hour of Code mērķis, bet ar vizuāli aizraujošajiem un spēlei līdzīgajiem uzdevumiem iespējams daļai no daudzajiem simtiem dalībnieku būs radušas jaunas idejas, kādā virzienā turpināt savu izglītību.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma