Web Analytics
More
    Reklāma

    Google veidos bērniem piemērotus tiešsaistes servisus

    Jaunākie raksti

    Internets tiek uzskatīts par bīstamu vietu, kurā bērnu viegli ietekmējamie prāti var viegli apmaldīties. Internets ir pārpludināts ar saturu un reklāmām, kas ne katram pieaugušajam “ir pa zobam”. Pat labākie filtri nespēj izķert to visu vājprātu, ko mums laipni piedāvā interneta plašumi un dzīles.

    Tieši šī iemesla dēļ Google jau kādu laiku kā karstu kartupeli pa muti viļā ideju par savu populārāko produktu padarīšanu bērniem drošu. Google Search ir plānots padarīt ne tikai bērnam draudzīgu, izskaužot lieko saturu, bet pat Google Search palīdzētu bērnam attīstīties. Kāds iebildīs, ka šobrīd nav iespējams izgatavot filtrus, kuriem nekāds nevēlams saturs netiktu cauri, bet vēl pirms nedaudz vairāk kā 15 gadiem pusaudzis ar mobilo telefonu biju kas neierasts.

    Reklāma

    Jau iepriekš tika ziņots par Google vēlmi drošāku padarīt YouTube, bet arī šajā tiešsaistes servisā nav tik vienkārši nodrošināt neatbilstoša saturu nerādīšanu. Kamēr meklēšanu pamatā ietekmē t.s. tagi un lietotāja ievietoti apraksti, nekas nav uzskatāms par drošu.

    Cerēsim, ka Google spēs ieviest kārtību savos servisos, bet, kamēr savām acīm neredzēšu, neticēšu šādai iespējai. Tas nebūtu uzreiz jāuzskata par kaut ko fantastisku, jo jau ierasts, ka interneta giganti vēlas lietotājus visādos veidos ietekmēt. Tāpat jācer, ka vismaz Eiropa mūs spēs daļēji pasargāt no milzīgo uzņēmumu ietekmes meklēšanas rezultātu pielāgošanā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma