Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung pārdevis par 40% mazāk Galaxy S5, nekā sākumā plānots

    Jaunākie raksti

    The Wall Street Journal ziņo, ka Samsung šī gada flagmanim Galaxy S5 pavisam čābīgi gājis ar pārdošanas apjomiem, kad reālos datus salīdzina ar plānoto. Pirmajos trīs mēnešos pārdoti 12 miljoni Samsung Galaxy S5, kas ir aptuveni par 4 miljoniem mazāk, nekā Galaxy S4 spēja sasniegt pirmajos trīs mēnešos. Ķīna ir viens no galvenajiem Samsung tirgiem un tur bijis vērojams aptuveni 50% kritums, kad Galaxy S5 salīdzina ar Galaxy S4 pārdošanas apjomiem.

    ASV tirgū Galaxy S5 veicies labāk un tas pārdots vairāk eksemplāros, nekā Galaxy S4. Lielākās problēmas ar optimistisko prognozi Samsung radījis pats sev – šobrīd noliktavās guļ milzīgs neizpārdoto Galaxy S5 daudzums. Pēdējā laikā dzirdēts, ka ražotājs gatavojas milzīgām izmaiņām. Par 30% tiks samazināts Samsung veidoto modeļu klāsts un Samsung mobilās divīzijas šefam nāksies atvadīties no sava amata.

    Reklāma

    Samsung valdes loceklis Lee Kun-hee, kurš izveda uzņēmumu deviņdesmitajos gados slavas saulītē, esot ļoti slims. Iespējams, ka uzņēmuma vadības grožus pārņems viņa dēls Jay Y. Samsung nekādi nekomentē vadības maiņu, jo tās esot baumas un baumas uzņēmums negrasoties nekādā veidā spēcināt.

    Avotswsj.com
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    10 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    kurlander
    25.11.2014 10:47

    Ļoti labi… varbūt beidzot visa smartfonu industrija sāks pamazām saprast, ka lielākā daļa cilvēku jau ir sapirkušies sev viedās ierīces un tagad vairs neskries un nemainīs katru gadu uz jaunu. Kā arī nav noslēpums, ka cena uz smartfoniem ir saskrūvēta debesīs… marža ir nesamērīga… paņemsim tos pašu atmiņu… es nesaprotu kā ražotājiem vispār nav kauna vēl ražot telefonus ar 16GB atmiņu!!! 2007. gadā pirmajam iPhonam pat bija 16GB opcija. Atmiņas mūsdienās maksā smieklu naudu. 64GB MicroSD varam nopirkt par nieka 30 eiro. OEM-iem šī atmiņa izmaksā 2-3x lētāk vairumā pērkot. Bet tik un tā Apple un citi lielie milži mums pamanās par katru GB iečārdžot nevāju piķi… Mēs dzīvojam jau 7.-8. smārtfonu paaudzē, bet joprojām tiek ražoti telefoni ar 16GB atmiņu!!! Labi, ka dažiem ražotājiem (tas pats Samsungs, HTC u.c.) vēl ir veselais saprāts un iebūvē telefonos MicroSD kartes slotu, lai varam palielināt atmiņu. Bet kā saka… kamēr būs aitas, tikmēr būs cirpēji… :)

    25.11.2014 11:28
    Reply to  kurlander

    SD kartes nav gluži salīdzināmas ar viedtālruņu iekšējām atmiņām. SD kartes ir salīdzinoši lēnas un tiek mēļots, ka tieši zemā ātruma dēļ tās netiek uzstādītas Nexus ierīcēs.

    Artūrs
    25.11.2014 12:59
    Reply to  Artis Abols

    Bet kāda tad jēga taisīt telefonus ar FullHD videokameru, 16+ MP foto, dažādiem mūzikas servisiem, tonnām programmu, ja mūsdienās ar 16GB ir par maz, ja cilvēks ļoti daudz fotogrāfē un filmē? Praktiski daži video un viena vasara, un telefonā vairs nav vietas. Bildes tiek glabātas arī citur, bet vienalga – vēlams lai visas jebkurā vietā, netērējot internetu, varētu caurskatīt. Un tikai retais pirks telefonu pa 300+ EUR tāpat vien. Parasti tas tiek pirkts ar mērķi, ka ies vairākus gadus, un ka pietiks atmiņa vismaz svarīgākajiem video un bildēm. Diemžēl, ātri nepietiek. Samsungam vispār no tiem 16GB ir lietotājam pieejami tikai 8.

    Rūdis
    26.11.2014 11:34
    Reply to  Artis Abols

    Cik man (diletantam) zināms, tad tīrs Android neatbalsta sd karšu lasīšanu un tas arī ir iemesls, kāpēc Nexus ierīcēs to nav. To gan risina vienkāršs ražotāja softs, bet pašā Android nav atmiņas karšu atbalsta. Ja kļūdos palabojiet.

    26.11.2014 15:15
    Reply to  Rūdis

    Kopš Android 4.4 (KitKat) tik tiešām Android ir mainīta sadarbība ar SD atmiņas kartēm. Īsumā – uzlabota drošība, jo aplikācijas var rediģēt tos failus un mapes, ko pašas radījušas. Te mazliet vairāk info par šo tēmu: http://www.androidcentral.com/kitkat-sdcard-changes

    Uldis
    25.11.2014 13:19

    Nav jēgas gadā izspiest 15 jaunas ierīces un cerēt ka katrai no tām būs lielāks noiets par iepriekšējo. Liela daļa cilvēku joprojām pērk telefonus uz nomaksu vai kaut kā tā ar domu to lietot vismaz 2 gadus. Pa to laiku piem. Samsung jau saražojis 30 jaunus telefonus un reāli tie kuri jau nopirkuši iepriekšējos modeļus vairs nepirks nākamo. Nu doma ļoti vienkārša – lai ražo nevis 15 jaunus modeļus kas būtībā ir vienādi gandrīzvai bet gan lai taisa 5 modeļus gadā un lai tiešām piedomā ko jaunu sniegt pircējam. (Un nav saistīts ar apple – viņi ar varēja piedomāt pie lielāka klāsta un labākiem dzelžiem iekšā)

    Skats
    25.11.2014 17:46

    Nu ja, kamdēļ ne pārāk naudīgie ķīnieši pirktu mārketinga bezjēgā sadārdzināto Samsung G S5,ja viņiem pašiem ir vesels bars nedārgu, bet labu telefonu ražotāju visām gaumēm un pirktspējām. Lenovo, Xiomi, Meizu utt. utjpr.

    Uldis
    25.11.2014 20:13

    Vot trāpīji desmitniekā.

    davfreim
    25.11.2014 21:06

    Smasung gan kvalitātes, gan dizaina, gan softa ziņā ir briesmīgs, tāpēc nav ko brīnīties, citi andoid telefoni ir daudz izskatīgāki, softs labāks un arī kvalitāte labāka, pat cena lētāka!

    Hmm
    26.11.2014 17:06

    Kādas prognozes par cenu ap Ziemassvētkiem? Cik varētu nokristies?

    Reklāma