Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple safīra stiklu problēma varētu būt lielāka, nekā sākumā domāts

    Jaunākie raksti

    Apple pamatoti var saukt par noslēpumainu uzņēmumu – tiek noklusēti gan sasniegumi, gan arī kļūdas. Viena no pēdējā laikā redzamākajām Apple problēmām ir safīra ekrānu aizsargstiklu piegādātāja GT Advanced Technologies bankrots. Apple, protams, par šo gadījumu izvairās runāt, cerot ka tas aizmirsīsies un nonāks vēstures mēslainē kopā ar citām kļūdām. Bet The Wall Street Journal atklāj, ka GT Advanced Technologies bankrots radījis lielāku problēmu, ko Apple nespēj tik vienkārši norīt.

    Apple plānos bija lielā vairumā iegādāties sintētisko safīra aizsargstiklu savām viedierīcē, bet izrādās, ka GT Advanced Technologies nemaz nav iepriekšējas pieredzes safīru audzēšanā un ekrānu izgatavošanā. GT Advanced Technologies plānos ietilpa veidot milzīgus safīra cilindrus, divas reizes lielākus, nekā šobrīd tiek uzskatīts par nozares standartu. Pirmajā GT Advanced Technologies safīra veidošanas testā tika izgatavots trausls un nekvalitatīvs paraugs, bet Apple tāpat parakstīja piegāžu līgumu.

    Reklāma

    GT Advanced Technologies ķērās pie smagās artilērijas un sāka pieņemt darbā vairākus simtus darbinieku. Netika izstrādāti nekādi nosacījumu un darbinieki nenāca uz darbu, laiskojās vai veica nelietderīgu darbu. GT Advanced Technologies sasniedza tādas virsotnes, ka nu jau puse no izaudzētajiem safīriem bija lietojami. Rūpnīcu vajāja enerģijas piegādes traucējumi un Apple nemitīgi mainīja savas prasības. GT Advanced Technologies paspēja iztērēt 900 miljonus ASV dolāru, kas ir divas reizes vairāk, nekā Apple bija aizdevuši.

    Apple, protams, vaino izšķērdīgo GT Advanced Technologies vadību uzņēmuma bankrotā. GT Advanced Technologies norāda, ka nav bijis iespējams sastrādāties ar Apple, jo nepārtraukti tikuši mainīti izaudzēto safīru parametri. Tāpat GT Advanced Technologies vaino nepastāvīgās enerģijas piegādes, jo safīra audzēšana norit ļoti augstā un vienmērīgā temperatūrā.

    Šobrīd nav skaidrs kā Apple atrisinās mākslīgā safīra piegādātāju problēmu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Sjelavi
    21.11.2014 12:20

    Hudožņiki! Gan vieni, gan otri. Bet zaudētājs – gala lietotājs, kas iedomājas, ka safīra stikla esamība ir nepieciešamība.

    21.11.2014 12:50
    Reply to  Sjelavi

    Visu izsaka tas, kurš veido publisko domu.

    Uldis
    22.11.2014 06:30

    Nu ko var teikt – apple laikam saskatīja to ka to safīra stiklu var padarīt vēl un vēl stiprāku kas būtu tikai normāli. Tā firma pati vien vainīga naudas izšķērdībā. Nav jau pirmie kas domā ka tikuši pie lielā naudas maka un tik varēs mest naudu pa labi un pa kreisi. Būtu labāk uzreiz taisījuši vislabāko variantu nevis ņēmušies ar ne tik izturīgiem paraugiem.

    Reklāma