Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple piedāvā rīku ar ko pārbaudīt vai iPhone, iPad un iPod touch ir bloķēts (zagts)

    Jaunākie raksti

    Latvijas tirgū ienāk jaunais iPhone 6 un tas nozīmē, ka palielināsies arī lietoto iPhone otrreizēja nonākšana tirgū. Tas ir saprotams, jo būs cilvēki, kas tirgos nost savus vecos telefonus un pirks jaunus. Tomēr daļā gadījumu lietotāji nav gana informēti un mēdz pārdot un nopirkt ierīces, kurām ir aktivizēta Find My iPhone funkcija, kas telefonu nobloķē tā, ka to jaunais lietotājs nemaz nevar lietot. Šī funkcija ir ļoti noderīga un lieliski traucē dzīvi garnadžiem, kas tīko pēc tavas ierīces.

    Pirms sava iPhone, iPad vai iPod touch pārdošanas lietotājam būtu jādodas uz telefona iestatījumu sadaļu un iCloud sadaļā jāatslēdz Find My iPhone funkcija. Šajā brīdī tiks uzprasīta Apple ID parole, kas tiek izmantots ierīcē (tipiski tā ir tā pati parole ar ko apstiprini aplikāciju un mūzikas pirkumus). Arī pie ierīces nonullēšanas (datu dzēšanas) tā uzjautās šo pašu paroli. Šeit vari izlasīt vairāk par to kas ir un kas nav iPhone Activation Lock.

    Apple ir sagatavojis jaunu rīku ar ko ikviens var pārbaudīt vai iPhone, iPad un iPod touch ierīce nav nobloķēta. Ja vēlies veikt šo pārbaudi, būs nepieciešams zināt ierīces IMEI vai seriālo numuru (tos var apskatīt ierīces iestatījumu sadaļā -> General -> About). Piezīmēšu, ka šis rīks nesniedz informāciju par operatoru bloķēšanām.

    2014-10-03_1059
    Ievadam ierīces IMEI vai seriālo numuru, lai pārbaudītu vai tā ir bloķēta

    Ja pēc pareiza IMEI vai seriālā numura ievades mēs redzam zemāk attēloto paziņojumu, tad tas nozīmē, ka ierīces pārdevējs ir to atbloķējis un mēs to varēsim brīvi lietot.

    2014-10-03_1101
    Šādu ierīci var droši pirkt, tai ir atslēgta Find My iPhone funkcija

    Savukārt, ja redzam paziņojumu, ka ierīces aktivācijas bloķēšana ir ieslēgta, tad ir vietā pārdevējam uzprasīt, lai viņš to atslēdz. Ja tas netiek darīts, tad labāk šādam pirkumam iet ar līkumu, jo var gadīties, ka pārdevējs nemaz nezina telefonā izmantotā Apple ID paroli un ierīce visdrīzāk ir zagta. Apple piedāvā pamācību kā atvienot ierīci no tās lietotāja konta un tāpat arī sniedz padomus kā to sagatavot pārdošanai.

    2014-10-03_1106
    Ja redzam šādu paziņojumu, uzprasam pārdevējam, lai tas atvieno ierīci no sava konta. Ja viņš to nedara, ejam ierīcei ar līkumu.
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Eduards
    27.11.2014 13:04

    Klau, jautājums – ja nopērk lietotu iPhone – vai pārdevējam ir iespēja, piemēram, pēc nedēļas nobloķēt telefonu (IMEI?)? Vai arī, ja tas ir LMT telefons un par to pārstāj maksāt rēķinu, vai lauž līgumu – LMT var nobloķēt telefonu?

    Maris
    12.03.2015 10:40
    Reply to  Eduards

    Man tas ari interese, Esi kaut ko noskaidroji?

    Reklāma