Web Analytics
More
    Reklāma

    Prestigio Grace apskats

    Super plāns, veikls un ar labu ekrānu aprīkots. Tāds ir Prestigio Grace. Vien šobrīd par dārgu, lai izkonkurētu pagājušā gada flagmaņus. Pieviļ nestabilā darbība.

    Jaunākie raksti

    Prestigio pie mums zinām kā pircēju iecienītu, bet manā prātā ne pārāk augstvērtīgu viedierīču ražotāju. Prestigio patīk ik pa laikam saviem produktiem līdzi iedot kādu interesantu nieku – maciņu, bumperīti vai ko tādu. Šoreiz pamata vērtība ir pašā viedtālrunī, nevis bezmaksas aksesuāros.

    Prestigio Grace ir ražotāja pirmais tiešām interesantais viedtālrunis. Tas tika prezentēts nedaudz pirms IFA 2014, kas šo viedtālruni padara par pavisam svaigu modeli. Ražotājs parūpējies, lai viedtālrunis būtu veiktspējīgs un plāns, nepiemirstot to aprīkot ar neticami labu ekrānu, ko sargā Gorilla Glass 3 un tas ir ievērības cienīgs parametrs.

    Reklāma

    Prestigio Grace 018

    Tehniskā specifikācija

    • Ekrāns: Super AMOLED, 5.0 collas, 1920 x 1080, Gorilla Glass 3, ap 440 ppi
    • Procesors: MediaTek MT6592, astoņi Coretex-A7 kodoli, 1.70 GHz, Mali-450 MP4 video apakšsistēma
    • Atmiņa: 16 GB
    • RAM: 2 GB
    • Operētājsistēma: Android 4.4.2 KitKat
    • Galvenā kamera: 13 megapikseļu galvenā kamera, 4128 x 3096, autofokuss, HDR, 1080p ar 30 kadriem sekundē video, Sony Exmor RS sensors
    • Priekšējā kamera: 5.0 megapikseļu priekšējā kamera, 2592 x 1944, 1080p video
    • Savienojumi: WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0, LTE
    • GPS: ar A-GPS
    • Papildus: FM radio, skārienu reģistrēšana cimdos tērptai un arī slapjai rokai
    • Izmēri un svars: 145 x 70.2 x 5.5 mm, 133 g
    • Akumulators: Li-Ion 2300 mAh
    • Cena: ap 330 eiro interneta veikalos

    Izskats un uzbūve

    Saņemu Prestigio Grace nelielā, varētu pat teikt necilā kastītē un uzreiz nodomāju – reku kārtējais Prestigio brīnums, par kuru jāmēģina atrast kaut kas noderīgs, kāds labs vārds. Prestigio Grace ieradās pie manis kopā ar vēl dažiem citu ražotāju viedtālruņiem, tāpēc tam uzreiz nepievērsu uzmanību. Gan jau kaut kad…

    Prestigio Grace 007

    Izvilku Prestigio Grace no iepakojuma uz kopējo fotosesiju ar citām ierīcēm un esmu pārsteigts par tā plānumu un interesanto uzbūvi. Ražotājs mājas lapā norādījis, ka Prestigio Grace izskats ir unikāls, bet man un vairākiem citiem tomēr tas pārlieku atgādina Nexus 5 ieapaļos galus. Lai arī kā nebūtu, Prestigio Grace ir tikai 5.5 mm plāns, tērpts metālā un stiklā, uzskatu to par labu sākumu.

    Ekrāna bloķēšanas un skaļuma regulēšanas pogas izvietotas kreisajā viedtālruņa sānā, it kā pretotos vispārpieņemtajam ražotāju standartam. Vismaz ekrāna bloķēšanas pogu likt labajā sānā. Labajā sānā ir vien iPhone stila atvilktnīte microSIM kartei. Atmiņa ar microSD kartēm nav papildināma.

    Prestigio Grace 015

    Aizmuguri klāj stikls. Lietošanas laikā neesmu to nekā saskrāpējis, tāpēc atļaušos apgalvot, ka arī aizmuguri klāj skrambu drošs stikls. Zem stikla ir knapi nojaušam rupja auduma raksts, tas redzams vien pamatīgi ieskatoties. Nedaudz izvirzīta uz āru kopā ar LED zibspuldzi ir kameras acs. Tā arī ir biezākā Prestigio Grace vieta.

    Prestigio Grace 006

    Kopumā nākas atzīt, ka vismaz rokās paņemts šis viedtālrunis rada ne sliktākas izjūtas kā Sony Xperia Z2. Dažus varētu mulsināt microUSB pieslēgvieta augšā, bet 3.5 mm austiņu pieslēgvieta viedtālruņa lejasdaļā.

    Prestigio Grace 004

    Ekrāns

    5.0 collas, Super AMOLED, 1920 x 1080, Gorilla Glass 3 un punktu blīvums ap 440 ppi Prestigio Grace padara ļoti līdzīgu iepriekšējās paaudzes Samsung Galaxy S4 viedtālruņiem (S4 un S4 Active). Te gan atļaušos norādīt, ka, manuprāt, Prestigio Grace ekrāns vispār nerāda zilās nokrāsas, un šis Super AMOLED tiešām ir super. Iesākumā pat domāju, ka darīšana ir ar lielisku IPS tehnoloģijas ekrānu.

    Prestigio Grace 021

    Zem ekrāna novietotas vadības pogas. Tās zināmā mērā ir miksējums starp ierastajām Android vadības pogām un jaunajām Android L (Lollipop?) ekrāna apakšdaļā esošajām pārstrādātā izskata vadības pogām. Diemžēl Prestigio Grace skārienpogām ir jau nojaušamās kaites – pogu izgaismojuma laiks ir ap 5 sekundēm un tas nav pielāgojams. Otrā klasiskā Prestigio muļķība ir vairāklogu izsaukšanas pogu nodefinēt par iestatījumu pogu. Vairāku logu skatu var iegūt pogu paturot ilgāk. Drausmīgi neērti!

    Prestigio Grace saņēmis uzlabotu viedtālruņa lietošanu ar cimdiem rokās, bet tās atslēgšanu nekur neatradu. Ierasts, ka cimdotas rokas noteikšana vairāk tērē akumulatoru. Lai arī pats Prestigio Grace nav ūdensnoturīgs, tomēr tā ekrānu var vadīt ar slapjiem pirktiem. Ūdensdrošo Xperia modeļu lietotāji zinās kādas problēmas sagādā mitri pirksti, kas nekādi netiek reģistrēti un ūdens piles padara ekrānu nelietojamu līdz noslaucīšanai.

    Prestigio Grace 025

    Veiktspēja un procesors

    MediaTek MT6592 ir pirmais izziņotais īstu astoņu, nevis 4 + 4 kodolu procesors. To veido astoņi Cortex-A7 kodoli ar 1.70 GHz takts frekvenci. Procesora darbību papildina Mali-450 MP4 video apakšsistēma. Procesors uzskatāms par ARM LITTLE.LITTLE arhitektūras pārstāvi (ARM big.LITTLE apzīmē vairākus ātru un ēdelīgus procesorus, kas kombinēti ar vairākiem lēniem un enerģiju taupošiem procesoriem. Tie gan vienlaicīgi nekad nestrādā). Atbilstoši ARM LITTLE.LITTLE šoreiz apzīmē astoņus vienlaicīgi strādājošus lēnos procesorus.

    Prestigio Grace scr 021 Prestigio Grace scr 022 Prestigio Grace scr 023

    MediaTek MT6592 procesors tika izsludināts pagājušā gada novembra beigās. Ražotājs jau tobrīd apgalvoja, ka Chrome interneta pārlūks spēj izmantot visus astoņus procesorus, tādējādi interneta pārlūkošanai nepieciešami vien 40% no ierastā enerģijas apjoma, kad to salīdzina ar Snapdragon 800 spējām. Piemēram, spēle Modern Combat 5 esot speciāli pielāgota MediaTek MT6592.

    Lai arī procesors ir ar astoņiem kodoliem, tomēr vairumā sintētiskās veiktspējas testu tas ierindojas Nexus 5 līmenī. Atsevišķās vietās Prestigio Grace kopā ar LG G3 (Snapdragon 801) aizsteidzas citiem garām. Kopumā ātrdarbības ziņā MediaTek MT6592 procesoram nav kur piesieties. Interesanti ir tas, ka Cortex-A7 kodoli ir ne pārāk ātri, bet ļoti enegroefektīgi un arī tas ir jūtams Prestigio Grace enerģijas patēriņā. Līdzvērtīgi viedtālruņi akumulatoru izēd veiklāk.

    Protams, MediaTek procesora izmantošana dod dažas papildiespējas, piemēram, viedtālruņa pilnīgu ieslēgšanu un izslēgšanu noteiktos laika periodos, bet šādas un līdzīgas MediaTek procesora specifiskas iespējas nav tulkotas latviski.

    Prestigio Grace scr 018 Prestigio Grace scr 030 Prestigio Grace scr 029

    Aplikācijas un saskarne

    Prestigio izmanto minimāli pielāgotu standarta Android saskarni. Milzīgas pārvērtības skārušas Prestigio Grace bloķēšanas ekrānu. Tas ir saņēmis dažādas iespējas un īsceļus. Iespējams, kāds šādu bloķēšanas ekrānu spēj novērtēt un izmantot, bet man tas īsti neizdevās. Protams, piekļūšana īsziņām un e-pastiem ir iespējama, bet tādā veidā tiek ziedota viedtālruņa drošība un lietošanas ērtības. Nespēju atrast saprātīgu drošības slēgekrānu iespējošanu, jo vienmēr pirmais stāvēs Prestigio veidotais slēgekrāns, bet pēc jebkuras darbības veikšanas nāksies vēl ievadīt paroli. Atslēgt Prestigio uzstādīto slēgekrānu iespējams tikai apturot un izslēdzot Multistart aplikāciju. Multistart slēgekrāna aplikācija aizņem 78 MB RAM un ir (bija ;) ) diezgan nestabila un bremzīga.

    Prestigio Grace scr 003 Prestigio Grace scr 004 Prestigio Grace scr 005

     

    Prestigio Grace scr 006 Prestigio Grace scr 002 Prestigio Grace scr 007

    Mājas ekrānos no ražotāja redzam analogo pulksteni, kā arī vairākas aplikāciju ikonas. Sliktā ziņa ir tāda, ka pievienoto aplikāciju skaits ir brangs. Tajās ir gan Prestigio veidotās aplikācijas (mākoņdatu krātuve, bibliotēka, aplikāciju veikals), gan arī Battery Doctor, Booking.com un Facebook. Kopumā par liekām var uzskatīt aptuveni 10 aplikācijas, bet neviens nav liedzis tās atinstalēt.

    Prestigio Grace izmanto standarta Android sistēmas aplikācijas, pat zvanu aplikācija nav nekādi izķēmota. Tā ir feinā Android 4.4.2 redzamā, kas, manuprāt, ir labāka par jauno, zilgano Android 4.4.4 zvanu aplikāciju.

    Prestigio Grace scr 031 Prestigio Grace scr 011 Prestigio Grace scr 012

    Prestigio Grace scr 010 Prestigio Grace scr 009 Prestigio Grace scr 008

    No 16 teorētiskiem gigabaitiem lietotājam pēc visa liekā satura aizvākšanas pieejami 11.4 GB. Prestigio acīm redzot uzskata, ka microSD karšu pievienošanas iesēja nav vajadzīga, toties lieliski noderēs 200 GB vieta MultiCloud mākoņdatu servisā. Bezmaksas 200 GB pieejami vien vienu gadu pēc pirmās reģistrācijas. Daudzus šāda pieeja varētu nepārliecināt.

    Akumulators

    Neticami, bet MediaTek MT6592 astoņu kodolu procesors un 5.0 collu Super AMOLED ekrāns spēj mierīgi iztikt divas diennaktis ar vienu akumulatora uzlādi. Li-Ion 2300 mAh akumulators nav uzskatāms par ļoti ietilpīgu, bet tas neliedz Prestigio Grace uzrādīt patīkamus darbības laika rezultātus.

    5.5 mm plānā korpusā noteikti jau šādu akumulatoru ir bijis grūti iedabūt, tāpēc – visu cieņu Prestigio darbiniekiem. Arī Nexus 5 izmanto 2300 mAh akumulatoru, bet Snapdragon 800 procesors šo viedtālruni spēj darbināt vienu diennakti. Iespējams, ar jaunākajām Android versijām ir kļuvis nedaudz labāk, bet to pats neesmu pārbaudījis.

    Prestigio Grace 002

    Foto un video

    Prestigio Grace var lepoties ar 13 megapikseļu galveno kameru un Sony Exmor RS attēlu veidojošo sensoru. Sony matricas šobrīd izmanto vairāki lielie viedtālruņu ražotāji un noteikti ne bez laba iemesla.

    Prestigio Grace scr 013 Prestigio Grace scr 014 Prestigio Grace scr 015

    13 megapikseļu galvenā kameru nodrošina 4128 x 3096 izšķirtspēju, kā arī neticami ātru autofokusu. Gribētos teikt, ka vēl veiklāku autofokusu redzēju vien LG G3 viedtālrunī, bet tas papildus izmantoja lāzeri autofokusa papildinājumu ātrumam un precizitātei. Pilnīgi ideāli kamera nestrādā un ik pa laikam attēli iznāk izsmērēti. Jāatzīst, ka Prestigio Grace lietošanas laikā pārsvarā bija apmācies laiks, tāpēc fotogrāfijas ir pelēcīgas un mazāk izteiksmīgas. Manuprāt, Prestigio Grace ir potenciāls labos gaismas apstākļos.

    Teorētiski MediaTek MT6592 procesors atbalsta 4K video filmēšanas iespējas, bet Prestigio Grace lietotājiem nāksies iztikt ar 1080p video ar 30 kadriem sekundē. Uzskatu, ka ar FullHD šobrīd ir pilnīgi pietiekami, jo saprātīga 4K lietošana šobrīd ir neiespējama augsto izmaksu dēļ. 4K televizori un monitori it kā ir pieejami, bet to cenas ir ļoti augstas. 4K vari ielādēt YouTube, kur tas gaidīs labākus laikus.

    Prestigio Grace uzņem video ar ļoti zemu bitreitu un tas ir redzams pievienotajā video materiālā. Nebaudāmi.

    Kopumā par Prestigio Grace fotogrāfijām un to uzņemšanas ātrumu nebūtu iemesla sūdzēties. Manuprāt, kameras aplikācija ir neizdevusies. Filmēšana un video uzņemšana notiek bez pārslēgšanās starp režīmiem, bet pogas ir blakus un bieži gadās kļūdīties, kad viedtālrunis novietots ainavas skatā.

    Noteikti jānorāda, ka Prestigio Grace uzstādītā kameras aplikācija divas vai trīs reizes uzkārās un vienu reizi pat viedtālrunis pats pārstartējās. Līdzīgas problēmas sagādāja Prestigio ekrāna klaviatūra. Pēc abu aplikāciju aizstāšanas šādas problēmas vairs neatkārtojās.

    wpid-wp-1412058821960.jpeg
    Uzklikšķini palielināšanai
    wpid-wp-1412058823036.jpeg
    Uzklikšķini palielināšanai
    wpid-wp-1412058818696.jpeg
    Uzklikšķini palielināšanai
    wpid-wp-1412058817837.jpeg
    Uzklikšķini palielināšanai
    wpid-wp-1412058819521.jpeg
    Uzklikšķini palielināšanai
    wpid-wp-1412058821998.jpeg
    Uzklikšķini palielināšanai

    Konkurenti

    Par Prestigio Grace konkurentiem var uzskatīt visus 5.0 collu FullHD ekrānu kaut cik jaudīgos viedtālruņus. Jau apskata laikā vairākkārt minēju Nexus 5 (4.95 collu ekrāns), jo tas cenas un veiktspējas (kā arī formas) ziņā ir ļoti tuvs Prestigio Grace konkurents. Nexus 5, protams, „paņem” ar tīru Android un operētājsistēmas jauninājumu pieejamību, bet Nexus 5 ir švakāks darbības laiks ar vienu uzlādi. Man Prestigio Grace Super AMOLED ekrāns šķiet pārāks par Nexus 5 True HD IPS+.

    Samsung Galaxy S4 un Samsung Galaxy S4 Active maksā tikai nedaudz virs 300 eiro un sastāda pamatīgu Prestigio Grace konkurenci. Samsung Galaxy S4 un S4 Active uzskatu par fantastiskiem viedtālruņiem, tikai to problēma ir nenormālais lieko aplikāciju (bloatware) apjoms. Samsung gadījumā nav tik viegli iztīrīt viedtālruni no liekā satura.

    Nedrīkst piemirst par LG G2. Viedtālruņa 16 GB versija maksā ap 280 eiro, bet 32 GB versijas cena grozās nedaudz zem 320 eiro. LG G2 mierīgi sacenšas akumulatora darbības ilgumā ar Prestigio Grace.

    Prestigio Grace 017

    Kopsavilkums

    Prestigio Grace ir pie mums atceļojis vairāk kā gadu pēc citu augstāk minēto konkurentu iznākšanas. Diemžēl Prestigio Grace starta cena nespēj iekarot pircēju maciņus, bet var cerēt, ka Prestigio Grace cena kritīs daudz ātrāk kā konkurentiem un ap 270 eiro jau tā būs atbilstoša viedtālruņa spējām.

    Patīkami, ka Prestigio Grace nav izteiktu vājo punktu (ja neskaita nestabilas aplikācijas un nelietojamu video) – uzbūve un ekrāns ir izcili, operētājsistēmas pielāgojumi un aplikācijas ir pieņemamas. Kamera, iespējams, labākos gaismas apstākļos darbojas līdzīgi minēto konkurentu sniegumam.

    Tiesa, nedaudz neuzrunājošs ir ražotāja kopējais tēls. No Prestigio tiek gaidīti ne pārāk augstvērtīgi viedtālruņi un pavisam lētā gala planšetdatori. Jāatzīst, ka tiešām vienmēr Prestigio produkcijā ir bijuši vairāki mīnusi, kas par salīdzinoši zemu cenu tāpat nebūtu pieļaujami. Prestigio Grace kāju aizliek priekšā jau pamatīgi padzīvojušie konkurenti, kuru cenas vairāk kā gada laikā paspējušas nokrist pietiekami zemu.

    Īpaši nepatika kameras un klaviatūras aplikāciju spēja uzkārt Prestigio Grace. Šis viedtālrunis ir vienīgais pēdējā gada laikā redzētais modelis, kas ik pa laikam ir nestabils un pat pats pārstartējas. Kameras un klaviatūras aplikāciju aizstāšana palīdzēja, bet nevaru apgalvot, ka nav vēl kāda problēma, kas Prestigio Grace padara nestabilu.

    Vai es riskētu un ņemtu Prestigio Grace Nexus 5 vai LG G2 vietā? Šobrīd diez vai. Pie pamatīgas cenu starpības – varbūt sāktu apsvērt šādu ideju.

    Super plāns, veikls un ar labu ekrānu aprīkots. Tāds ir Prestigio Grace. Vien šobrīd par dārgu, lai izkonkurētu pagājušā gada flagmaņus. Pieviļ nestabilā darbība.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    8
    Displejs
    9
    Kamera
    9
    Veiktspēja
    9
    Programmatūra
    2
    Baterija
    7
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kristaps Lācis
    30.09.2014 13:10

    Otrā klasiskā Prestigio muļķība ir vairāklogu izsaukšanas pogu nodefinēt par iestatījumu pogu. – Manā skatījumā šis ir bonuss, settingus izsaucu biežāk kā vairāklogus, un kaitina.

    30.09.2014 13:31

    Kas nu kuram.

    Ingus Keivs
    30.12.2014 20:27

    Patīk no Symbian laikiem, ka pārslēgties starp uzdevumiem var, nospiežot un pieturot Home pogu. baigi neerti, ekrāna augšējajā stūrī spiest tos settingus

    Ainārs Lejietis
    09.10.2014 14:27

    Labs apraksts.

    Reklāma
    Super plāns, veikls un ar labu ekrānu aprīkots. Tāds ir Prestigio Grace. Vien šobrīd par dārgu, lai izkonkurētu pagājušā gada flagmaņus. Pieviļ nestabilā darbība.Prestigio Grace apskats