Web Analytics
More
    Reklāma

    iPhone 6 NFC čips vismaz sākotnēji būs izmantojams tikai ar Apple Pay maksājumu sistēmu

    Jaunākie raksti

    Near Field Communication (NFC) tehnoloģija ir ērta, lai ātri savienotu dažādas ierīces pieliekot tās vienu pie otras, pārsūtītu kontaktus, atslēgtu durvis, veiktu mobilos maksājumus vai nolasītu Rīgas Satiksmes e-talona braucienu atlikumu. Android un Windows Phone viedtālruņos NFC atbalsts ir pieejams jau vismaz pāris gadus un beidzot šī vilciena pašā pēdējā vagonā ir iekāpis Apple. NFC atbalsts ir abos jaunajos iPhone 6, taču līdz šim nebija skaidrs kā šī tehnoloģija tiks ierobežota un vai to Apple nemēģinās ierobežot.

    Cult of Mac, atsaucoties uz informāciju no kāda Apple darbinieka, ziņo, ka iPhone 6 un iPhone 6 Plus iestrādātie NFC čipi vismaz sākotnēji darbosies tikai ar Apple Pay maksājumu sistēmu, kas mūsu pusē vēl labu laiku nebūs aktuāla. Apple mārketinga materiālos nav atrodama informācija par NFC un Apple to neuzskata par svarīgu jaunieviesmu. Tā drīzāk ir tikai viena no daudzajām Apple Pay tehnoloģiju komponentēm. Iespējams, nākotnē Apple NFC tehnoloģiju savās ierīcēs padarīt pieejamu izstrādātājiem, lai tie varētu radīt lietotājiem noderīgas aplikācijas un servisus. Iespējams, ja tas notiktu ātrāk, NFC iespējas visā pasaulē tiktu izmantotas krietni aktīvāk.

    Apple ir līdzīgi izrīkojies ar Bluetooth, kas, lai arī Apple produktos ir iestrādāta, taču nepiedāvā visas iespējas (piemēram, brīvu failu pārsūtīšanu), kas pieejamas citās ierīcēs.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    LOOK
    17.09.2014 11:08

    Sony Xperia modeļos ir atradusi tīri praktisku NFC pielietojumu. Proti, vietās kur nepieciešams mainīt aparāta uzstādījumus vai iedarbināt kādus servisus, pieskaries pie TAG žetona un aktivizē nepieciešamās funkcijas. Veikli zēni ir konstatējuši, ka nav nepieciešams pirkt dārgus žetonus no ražotāja, var mierīgi izmantot e-talonus vai izlietotās slēpošanas pacēlāju kartes utt. Sākumā ir jāveic neliela tālruņa iestatīšana un tad jau var lietot diezgan ērti. Pie tam android vidē var programmēt arī savas aplikācijas kas izmanto NFC.

    LOOK
    17.09.2014 11:14

    Ja godīgi es būtu ļoti izbrīnīts ja Apple NFC tehnoloģiju savās ierīcēs padarītu pieejamu izstrādātājiem no malas. Viņi pat bluetooth neļauj normāli darbināt.

    Iponts
    17.09.2014 14:49

    Šausmas, vai tas nozīmē, ka es nevarēšu noslasīt sava e-talona atlikušos braucienus!?

    17.09.2014 16:25

    Nu pa lielam, tas bija gaidāms. :) Un, es vispār nesaprotu, kur var lietot NFC, jo man to īsti nevajag, šāda maksājumu sistēma gan būtu forši, jo tagad lietoju visur tikai bankas karti, tas man būtu ļoti ērti, bet nu nez vai Latvijā kas tāds būs.

    21.09.2014 17:16

    Nfc ērti lietot lai pārsūtītu ērti bildi no aparāta uz otru aparātu. Un ne tikai… :) vsp, plašas iespējas, kuras iespējams nebūs pieejamas apple.

    21.09.2014 17:20
    Reply to  Aldis

    Cik bieži un starp kādām ierīcēm tu izmanto NFC, lai pārsūtītu bildes vai citus failus? Man kaut kā ir radies iespaids, ka tas joprojām nav tik pieejami kā gribētos. Proti, viena vai otra puse vai nu būs bez NFC atbalsta, vai arī tas kaut kādu iemeslu dēļ nedarbosies kā nākas. Kāda ir tava pieredze? Viss vienmēr ir veiksmīgi?

    Reklāma