Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung Gear Fit viedās sporta aproces apskats

    Jārēķinās, ka šī ir vairāk sporta aproce ar pulksteni, nekā vieds pulkstenis ar miljons iespējām.

    Jaunākie raksti

    Trakā laikā dzīvojam – no vienas puses tehnoloģijas mūs lēnām padara arvien slinkākus un tuklākus, no otras puses jaunais stils ir būt superīgā formā un par to ziņot sociālajos tīmekļos. Kā dažreiz smejas, vairs pat miskasti neiznesīsi bez selfija. Tehnoloģijas rūpējas, lai mēs pat skrietu, ietu un gulētu kontrolēti.

    Samsung ir pamatīgi piestrādājis pie viedtālruņiem un tagad kārta tos apaudzēt ar perifēriju. Viedpulksteņi ir ļoti strīdīgs jaunievedums, jo to pielietojums pagaidām ir ierobežots, problēmas sagādā akumulatora izmēri un ierīces darbināšanas laiks ar vienu uzlādi. Vēl ir vesels bataljons ar problēmām, kuras moka viedtālruņu ražotājus. Pircēji ar aizdomām uztver viedos pulksteņus, tai pat laikā vieda rokassprādze ir tik iekārojama.

    Reklāma

    Izmēģinājumam saņemts Samsung Gear Fit viedpulksteņa un fitnesa aproces apvienojums, protams, neiztrūkstoši kopā ar Galaxy S5. Gear Fit un citi Samsung viedpulksteņi pagaidām saprotas tikai ar Samsung viedierīcēm un pat to skaits ir ierobežots.

    Gear Fit 025

    Tehniskā specifikācija

    • 1.84” izliekts Super AMOLED skārienjūtīgs ekrāns, 432 x 128 punkti (ap 245 ppi);
    • 180 mHz procesors;
    • IP67 putekļu un ūdens noturība;
    • Akselerometrs, žiroskops, sirds sitienu mērītājs;
    • Akumulatora darbības laiks ap 4 diennaktīm ar ieslēgtu BT (210 mAh);
    • Bluetooth 4.0 LE;
    • Svars ap 27 g (bez siksniņas);
    • Siksniņas pieejamas melnā, brūnā, zilā, zaļā, sarkanā un oranžā krāsā;
    • Saderība tikai ar 17 Samsung viedierīcēm;
    • Cena interneta veikalos ap 200 eiro.

    Izskats un uzbūve

    Jāatzīst, ka nereti saņemu aizrādījumu par šīs sadaļas nepieciešamību, jo „pogu izvietojumu taču visi redz bildēs”. Tiesa! Tomēr – Samsung Gear Fit saņēmis vienu vienīgo ekrāna bloķēšanas/ ieslēgšanas/ izslēgšanas pogu vienā sānā. Uz aizmugures vāka ir kontakti, kas, visticamāk, atbilst USB funkcionalitātei un arī sirds sitienu sensors.

    Gear Fit 024

    Liekto Super AMOLED ekrānu sedz pamīksta plastmasa un tā jau bija iešvīkāta, pirms nonāca manās rokās. Ap ekrānu ir plāna, sudrabota plastmasas apmale. Pieļauju, ka ekrāns un apmale ir salīdzinoši ļoti trausli pret noskrāpēšanos un pēc pāris mēnešu aktīvas lietošanas Samsung Gear Fit varētu izskatīties diezgan skumīgi.

    Samsung Gear Fit sastāv no divām daļām – paša viedpulksteņa un siksniņas. Tā ir noņemama, bet speciāli pielāgota Gear Fit izmēriem un nekādas citas universālās siksniņas „pa lēto” tik viegli nevarēs iegādāties. Siksna ir veidota no gumijas tipa materiāla. Tas ir pietiekami komfortabls un roku nesviedrē. Siksnas aizdare notiek ar diviem metāliskiem puļķiem, kas jātrāpa siksnas caurumiņos. Aizvērt ērti, bet negarantēju ilgmūžību un milzīgu drošības sajūtu. Netīšām atraut vaļā siksniņu vismaz vasarā tik viegli nesanāks, bet ziemā ar jakām, cimdiem to var atraut vaļā un viedo aproci pazaudēt. Iespējams, ka palietota siksniņa vairs nespēj nodrošināt tik ciešu aizdari.

    Gear Fit 011

    Neuzskatu, ka man būtu ļoti apjomīga roka (18.5 cm plaukstas locītvas apkārtmērs, kur nēsā pulksteni), bet Samsung Gear Fit aizdari turēju tā, ka to var vēl tikai par vienu caurumu lielāku padarīt. 19 cm apkārtmēra roka vēl ielien siksniņā, 19.5 cm rokas īpašniekam jau būtu diezgan nekomfortabli, kad sportošanas laikā roka nedaudz piepamst. Tas varētu likt lielas rokas īpašniekam meklēt kādu citu risinājumu.

    Samsung Gear Fit uzlāde notiek ar speciālu doku. Testa ierīces doks varētu būt, ka nebija gluži retail produkts, jo internetā pieejamie attēli rāda daudz kompaktāku doka versiju. Uzlāde aizņem mazāk kā stundu un Gear Fit ar vienu uzlādi darbojas vismaz 4 diennaktis normālā režīmā – ieslēgts Bluetooth, soļu skaitītājs, naktī miega režīms, ik pa laikam tiek pārbaudīts laiks u.tml. Jāatzīst, ka ekrāniņa aktivizēšanu ar rokas kustību gan atslēdzu, jo tā pārāk bieži modināja ekrānu.

    Samsung Gear Fit saņēmis IP67 putekļu un mitruma noturības sertifikāciju un tas teorētiski ir gandrīz maksimums. Vajadzētu būt iespējai ar Gear Fit iet dušā un dzīvoties pludmalē, bet Samsung ir pazīstams ar to, ka, lai arī ierīcei ir IP67 sertifikācija, tomēr garantija nesedz mitruma izraisītos bojājumus. Esam saprātīgi ar savām viedierīcēm!

    Gear Fit 006

    Kopumā Samsung Gear Fit ir ļoti viegls, ērts viedpulkstenis ar četru dienu akumulatora darbības laiku. Šaubas māc par ierīces nolietojuma sekām pāris mēnešu laikā. Ekrāns pavisam noteikti cietīs un sašvīkāsies, par sudraba apmali nevar spriest tik īsā laika periodā, ko Fit pavadīja pie manis.

    Ļoti pietrūka automātiskā ekrāna gaišuma regulēšana. Samsung Gear Fit ir iespēja manuāli iestatīt ekrāna spilgtumu no 1 līdz 6. 1 un 2 ārā praktiski nav saskatāms, 4 un 5 ir pieņemams ārā, bet tāds spilgtums atkal krēslainā istabā svilina acis ārā.

    Gear Fit 009

    Funkciju un iespēju klāsts

    Samsung Gear Fit nav nemaz tik prasta ierīce, to apkalpo atsevišķa aplikācija Gear Fit Manager, kas ielādējama no Samsung aplikāciju veikala. Aplikācija atbild par jauninājumu saņemšanu, kā arī dažādu Gear Fit iespēju pielāgošanu.

    Pašā Gear Fit viedpulkstenī var pielāgot iestatījumus (Bluetooth, vizuālie pielāgojumi, ekrāna spilgtums, lietotāja profils), aktivizēt Meklēt manu ierīci funkciju savienotajam viedtālrunim, uzstādīt atpakaļ laiku skaitošo pulksteni un hronometru, aktivizēt miega mērījumus, soļu skaitītāju, vingrojumus, iebūvēto sirds sitienu monitoru, redzēt paziņojums un vadīt multividi savienotajā viedierīce. Saraksts ir plašs un apjomīgs.

    Gear Fit SCR 001 Gear Fit SCR 002 Gear Fit SCR 008

    Gear Fit SCR 015 Gear Fit SCR 027 Gear Fit SCR 012

    Sīkākus pielāgojumus var veikt ar minēto Gear Fit Manager aplikāciju, kas piedāvā pielāgot paziņojumu saņemšanu katrai lietotnei atsevišķi. Pastāv iespēja aktivizēt Facebook, WhatsApp, Hangouts un līdzīgu paziņojumu saņemšanu. Gear Fit viedpulkstenis arī akurāti parāda ekrānā pienākušo informāciju. Iesākumā nedaudz skeptiski raudzījos uz paziņojumu saderību ar Gear Fit, bet ne reizi nevienas aplikācijas ziņojumi neizpalika.

    Soļu skaitītājs ir biežāk redzētā iespēja viedajās aprocēs un pulksteņos. Arī Gear Fit skaita soļus, bet tie tiek uzskaitīt diezgan optimistiski pārspīlēti. Gear Fit visu informāciju sinhronizē ar S Health aplikāciju, kur soļu skaits tiek pārvērsts kilometros un kalorijās. Novērtēt soļu skaitu diennaktī neņemos, bet interpretācija, ka dienā noeju ap 13 kilometriem un šajā darbībā patērēju 1000 kilokalorijas ir pārspīlēti. Google Maps sarēķināju, ka aptuveni dienā esmu nogājis 6 kilometrus. Līdz ar to Gear Fit koeficients ir vismaz x2. Muļķīgi, ka aktivizējot fiziskās aktivitātes režīmu, soļu skaitītājs atslēdzas. Kad tad vēl tas būtu nepieciešams, ja ne skrienot.

    Gear Fit SCR 007 Gear Fit SCR 020 Gear Fit SCR 011

    Pulsa noteikšanas funkcija tiek „nolikta savā vietā”, jo Samsung uzreiz pasaka, ka ierīce nav medicīniski precīza. Miera stāvoklī Gear Fit un arī Galaxy S5 pulsa noteikšana pārāk viena no otras neatšķiras. Pieļauju, ka abas ierīces varētu būt diezgan uzticamas. Pulsa noteikšanas mīnuss ir tāds, ka Gear Fit pieprasa nekustēties un nerunāt mērījuma veikšanas laikā. Lai iegūtu pastāvīgu pulsa mērīšanu, jāaktivizē kāds no vingrojumiem, piemēram, skriešana (diemžēl iešanas vingrinājums nemēra sirdsdarbību). Uzsākot skriešanas vingrinājumu, Gear Fit pirmo mērījumu veic cilvēkam esot miera stāvoklī, bet pēc faktiskās skriešanas uzsākšanas pulsu monitorē visu laiku. Tas gan jūtami atsaucas uz darbības ilgumu ar vienu uzlādi.

    Vingrojumu laikā Gear Fit nedrīkst atrasties uz plaukstas locītavas kaula un siksniņai ir jābūt diezgan stingri pievilktai. Man tas īsti nav pa prātam, jo treniņa laikā nedaudz sapampst roka un nākas Gear Fit siksniņu pārregulēt. Šajā ziņā uz krūtīm esoša saite sporta pulksteņiem ir nejūtama un pašu pulksteni vari turēt kaut vai kabatā vai ap velosipēda stūri. Internetā atradu tikai vēl vienu sporta pulksteni MIO Alpha, kas sirds sitienus mēra uz rokas.

    Gear Fit SCR 030 Gear Fit SCR 024 Gear Fit SCR 009

    Gear Fit SCR 010 Gear Fit SCR 025 Gear Fit SCR 022

    Interesanta, bet zinātniski bezjēdzīga ir miega funkcija, kas mēra cik mierīgi guļu. Funkcija jāaktivizē manuāli – tagad es čučēšu. Samsung Gear Fit mēra vai esmu kustējies miega laikā un parāda kopējo gulēšanas ilgumu, ja gadījumā atceros miega funkciju arī izslēgt. Sākumā diezgan interesanti, bet pēc vairākām dienām vairs nav iemesla slēgt miega funkciju iekšā, jo tā par mani neko interesantu nestāsta. Daudz derīgāk būtu redzēt un saprātīgi interpretēt sirdsdarbību ar pāris minūšu intervālu – kad grozos, kad sapņoju utt.

    Internetā bieži apskatos minēts, ka Samsung Gear Fit nav īsti „Fit”, bet, manuprāt, ir pat ļoti piemērots aktīva dzīves vieda piekritējiem. Vairums Gear Fit apskati balstīti uz vecākas programmatūras Fit versiju, kura nespēja sporta laikā visu laiku pieskatīt sirdsdarbību. Par precizitāti var strīdēties un tomēr vairāk uzticos savam Suunto sirdsdarbības rādījumam.

    Gear Fit SCR 003 Gear Fit SCR 004 Gear Fit SCR 005

    Pretēji daudziem citiem sporta pulksteņiem, Samsung Gear Fit nav saņēmis peldēšanas funkciju, jo nav pietiekami ūdensdrošs.

    Fotografēt vai sarunāties caur Samsung Gear Fit arī nebūs iespējams. Vienīgā iespēja kontaktēties ar viedpulksteņa palīdzību parādās pēc zvana atteikšanas ar Gear Fit ekrāna palīdzību. Tad var nosūtīt iepriekš sagatavotu atbildes SMS zvanītājam.

    Pietrūka skaņas paziņojumi par ienākošajiem ziņojumiem un sirdsdarbību. Samsung Gear Fit paziņo tikai zibinot ekrānu un lietojot vibro signālu, bet ar to ne vienmēr pietiek.

    S Health un citas sporta aplikācijas

    S Health aplikācija piedāvā ļoti vienkāršotu sporta funkciju attēlojumu. S Health spēj izmantot GPS informāciju, kā arī Gear Fit sniegto informāciju par pulsu un soļu skaitītāju. Līdzīgi kā citās populārajās fitnesa aplikācijās, arī S Health tiek piedāvāti audio norādījumi sportošanas laikā un mūzikas atskaņošana. Bez S Health aplikācijas skriešanas laikā var iztikt, ja vien nevēlies pievienot paveiktās distances ātruma informāciju un karti, kas tiek ņemta no viedtālruņa GPS. Pēc treniņa S Health sinhronizēsies ar Gear Fit informāciju, arī ja viedtālrunis bija palicis mājās.

    Gear Fit 035

    S Health aplikācijā iespējams izvēlēties tos pašus sporta veidus, ko redzam Gear Fit – soļošanu, skriešanu, riteņbraukšanu un pārgājienu kalnos vai mežā. S Health aplikācija piedāvā pievienot arī citas lietotnes iespējas, piemēram, to pašu gulēšanas uzraudzību, bet tā tiks instalēta kā atsevišķa aplikācija.

    Diemžēl ar citām fitnesa aplikācijām nebūs viss tik gludi, jo Samsung Gear Fit vienkārši ar tām kopā nedarbosies. Interesanti, ka akcijā kopā ar Galaxy S5 tiek saņemts Endomondo Premium konts viena gada garumā, bet pati aplikācija neatrod Gear Fit aproci un nespēj ar to kopā strādāt. Tā kā Samsung pamatoti satraucas par Galaxy S5 neapgrūtināšanu ar liekām aplikācijām, pat Endomondo aplikācija nebūs rūpnīcā uzstādīta viedtālrunī.

    Gear Fit 020

    Kalendārs, mūzikas vadība un laika ziņas

    Gear Fit nedaudz sadarbojas ar Samsung viedierīcēs esošo kalendāru. Viens no Samsung Gear Fit pulksteņa pielāgojamajiem izskatiem piedāvā parādīt tuvāko viedtālrunī uzstādītā Samsung kalendāra S Planner ierakstu. Par laimi S Planner sinhronizējas ar Google kalendāru un nevajadzētu rasties nekādām problēmām demonstrējot viedpulksteņa ekrānā tuvāko notikumu.

    Mūzikas vadība no Gear Fit sadarbojas ar Galaxy S5 esošo atskaņotāju un nav jāvelk viedtālrunis ārā no kabatas, lai pārslēgtu nākamo dziesmu vai izslēgtu skaņu. Iespēja ir ļoti vienkāršota, toties interesanta un ērta. Papildus Samsung aplikācijai, Gear Fit spēj vadīt arī vairākas citas mūzikas un video aplikācijas – Spotify, VLC, Youtube. Noteikti vadība strādā vēl arī citās aplikācijās, bet šīs bija instalētas viedtālrunī un uzreiz pārbaudāmas. Jāuzmanās, lai kāda aplikācija nepaliktu fonā strādājoša, jo tad ar Gear Fit regulēsi gan fonā esošo aplikāciju, gan aktīvās aplikācijas darbību vienlaikus. Tieši tā gadījās ar Spotify un VLC, kad Spotify bija palicis kā aktīvs process.

    Gear Fit SCR 006 Gear Fit SCR 028 Gear Fit SCR 029

    Samsung Gear Fit piedāvā arī parādīt laika ziņa savā sākuma ekrānā. Laika ziņas tiek ņemtas no savienotā viedtālruņa, bet obligāti tajā ir jābūt aktivizētai vietas noteikšanai, pretējā gadījumā Gear Fit nespēj parādīt laika ziņas. Dīvaini, ka Gear Fit laika ziņas meklē pats ar vietas noteikšanas palīdzību, nevis paņem no viedtālruņa, ja tajā laika ziņu vieta iestatīta manuāli konkrēta pilsēta.

    Kopsavilkums

    Sākumā biju skeptisks pret Samsung Gear Fit iespējām. Biju balstījis savu viedokli uz vairākiem ārzemju apskatiem, bet to tapšanas laikā Gear Fit nebija saņēmis jauninājumu, kas aktivizēja dažādas iespējas, kuru skaitā ir sirdsdarbības monitorēšana skriešanas laikā un pulksteņa „sejas” vertikālais novietojums.

    Jāatzīst, ka Gear Fit mani patīkami pārsteidza ar piedāvāto iespēju klāstu. Te nākas atzīmēt, ka viedā aproce savietojama tikai ar 17 Samsung viedtālruņu un planšetdatoru modeļiem (Samsung Galaxy S5 / Galaxy Grand 2 / Galaxy Note 3 / Galaxy Note 3 Neo / Galaxy Note 2 / Galaxy S4 / Galaxy S3 / Galaxy S4 Zoom / Galaxy S4 Active / Galaxy S4 mini / Galaxy Mega 6.3 / Galaxy Mega 5.8 / Galaxy Note 10.1 (2014 Edition) / Galaxy NotePRO (12.2) / Galaxy TabPRO (12.2/10.1/8.4)), kas daudziem liksies nepieņemami.

    Gear Fit 013

    Vēl viens mīnuss ir plastmasas ekrāns. Tā saskrāpēšana ir vienas neveiklas rokas kustības jautājums. Nodilusi sudrabotā apmale arī diez ko glīti neizskatīties. Pie uzvalka Gear Fit varētu valkāt, tikai jāizvēlas kāda cita siksniņas krāsa, bet premium izskats tāpat nebūs panākams.

    Akumulatora darbības laiks ar ieslēgtu Bluetooth un soļu skaitītāju ir ap 4 diennaktīm un tas ir pieņemami. Žēl, ka Super AMOLED ekrānam nav pievienots „dublieris”, kas parāda informāciju arī pie izslēgta ekrāna izgaismojuma (precizitātei – AMOLED spīd pats, LCD nepieciešams izgaismojums), kā tas ir Sony viedpulkstenim.

    Izskatās, ka Samsung grasās Fit kādu laiku paturēt aktuālu un, iespējams, ka sagaidīsim vēl kādu jauninājumu, kas viedo aproci padarīs vēl funkcionālāku.

    Gear Fit nespēs sniegt paplašinātas viedās iespējas kā ērtu e-pastu pārskatīšanu vai papildus aplikāciju uzstādīšanu, bet to ko dara, to dara labi un bez problēmām.

    Uzskatu Samsung Gear Fit par labu vieda pulksteņa piemēru. Patika!

    Plusi:

    • viegla, ērta aproce;
    • spilgts AMOLED ekrāns;
    • plašs paziņojumu klāsts no viedtālruņa;
    • iespējams pārslēgt, apturēt multimediju atskaņotājos dziesmas, video;
    • labs akumulatora darbības laiks.

    Mīnusi:

    • trausla, skrāpējas;
    • nav skaņas paziņojumu;
    • nevar izmantot standarta nomaināmās siksniņas;
    • nevar pievienot papildus funkcijas, aplikācijas;
    • nevajadzētu izmantot peldoties.

    Samsung Gear Fit cenas Latvijas interneta veikalos

    Jārēķinās, ka šī ir vairāk sporta aproce ar pulksteni, nekā vieds pulkstenis ar miljons iespējām.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    5
    Displejs
    8
    Veiktspēja
    7
    Programmatūra
    5
    Baterija
    8
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    11 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Raivis Rasnačs
    19.05.2014 08:41

    Kaut ko līdzīgu gribētos ar Windows Phone saderību un Nokia radītu, lai, braucot ar velo, varētu ērti pārraudzīt Endomondo mērījumus un redzēt laiku.

    19.05.2014 15:38

    Gribēju jau rakstīt, ka Garmin tādus piedāvā… bet izrādās, ka nekā. Visi normāli uz rokas nēsājamie Garmini ir tikai iOS vai paretam arī Android saderīgi.

    19.05.2014 08:47

    Tu raksti, ka nezini, kāds tieši ir lādēšanas doks – kā Tev vai kompaktāks. Pajautā Samsung un uzzināsi! Un rakstā skaistāk izskatīsies (profesionālāk).

    Par aproci saprotu, ka bez tefona sportistam tā diemžēl ir vienkārši pulkstenis un neprecīzs soļu skaitītājs un pulsometrs …

    19.05.2014 16:58
    Reply to  Artis Ābols

    Jā, tikai arī paši lētākie pulsometri, ir precīzi atšķirībā no šī. Tā es saprotu, lasot apskatu.

    19.05.2014 15:30

    Gear Fit “nedraudzēšanās” ar Endomondo un citām ne-Samsung apilkācijām ir iemesls kā pēc man nav Gear Fit. Tā vietā ir funkcionāli nedaudz apgraizītāks, bet daudzējādā ziņā jēdzīgāks un par ~50% lētāks risinājums- Fitbit One.

    Es domāju, ka Samsung sev ir iešāvuši kājā domādami, ka viņu S Health spēs izkonkurēt aplikācijas, kas darbojas uz gandrīz jebkura viedtālruņa. Būtu bijis prātīgāk sadarboties ar to pašu Endomondo un radīt ierīces, kas šo sadarbību atbalsta.

    Chris
    19.05.2014 17:34

    1. Orģināli nāk ar melnu siksniņu pērkot veikalā.
    2. Pieejamas arī Moschino uc. izstrādātāju siksniņas ar grafiskies zīmējumiem uz tām.
    3. Iespēja nopirkt XL siksniņu par 20 naudiņām, ja nu tiešām kādam orģinālā ir par mazu.
    4. Kopš pēdējā atjauninājuma daudzas funkcijas ir precīzākas.
    5. Ar Endomondo jau ir noslēgta vienošanās un Aplikācija tika solīta līdz gada vidum, respektīvi jūlijam. Sportošanas aplikācija Strava running & cycling jau ir pieejama.
    6. Mīnusu par aplikācijām nevar likt, jo. GP veikalā jau pieejamas aplikācijas, kalendārs, rss feed, un pat Phone aplikācija kurā varam veikt zvanus, kas ir ļoti ērta, ja ir pievienotas austiņas, kā rezultātā varam veikt zvanus braucot ar velosipēdu, pat tad, ja teēfons atrodas somā.

    Chris
    19.05.2014 19:06
    Reply to  Chris

    Un ekrāns ir apriikots ar Gorilla Glass 3, tādēļ nav ne mazāk jūtiigs pret švīkām kā S4, Note3 u.c.

    http://www.corninggorillaglass.com/products-with-gorilla/samsung/Samsung-Gear-Fit

    kseo
    26.05.2014 20:08

    ui, šitos jau pēc 1 nedēļas lietošanas nes uz remontu tapēc, ka sudrabotā plastmasa apkārt ekrānam ir jau ”neestētiska” – saskrāpēta un ar izrautiem robiem… ekrāns arī skrāpējas kā traks :D viennozīmīgi ja pērk šo ierīci, tad jādomā par ļoti saaudzīgu lietošanu!

    R.S.
    01.06.2014 19:50

    Kas tas par lādēšanas MONSTRU Gearfitam?
    comment image

    Reklāma
    Jārēķinās, ka šī ir vairāk sporta aproce ar pulksteni, nekā vieds pulkstenis ar miljons iespējām.Samsung Gear Fit viedās sporta aproces apskats