Web Analytics
More
    Reklāma

    Jauno Mac Pro ražo ASV, bet ne ar cilvēka rokām

    Jaunākie raksti

    Pagājušā gada oktobrī Apple izsludināja savu jauno Mac Pro galddatoru un viens no lielākajiem pārsteigumiem (neskaitot izmērus) bija tā ražošanas pārcelšana uz ASV. Apple ilgus gadus ierīces izgatavojusi Ķīnā un šis solis būtu uzskatāms par milzīgu ieguvumu – jaunas darba vietas, nodokļi utt. – ASV atgriežas ražošana. Liela pamata priekiem gan nav, jo kopš 2011. gada ASV darbu zaudējuši 2.3 miljoni iedzīvotāju, kuri veica darbu ražošanas sfērā un šo gadu laikā klāt nākušas tikai 526 000 darba vietas ražošanā.

    Interesanti, ka Apple pats Mac Pro reklāmas video parāda, ka cilvēku roku darbs šī galddatora ražošanā ir minimāls. Visu dara mašīnas un roboti – tie pārvieto sagataves un veido gatavās detaļas, pulē, krāso. Rūpnīca ASV nelīdzinās Foxconn rūpnīcai Ķīnā. Attīstītajās valstīs robotu darbs ļoti bieži sāk atņemt darba vietas cilvēkiem un par to nepriecājas ne darbinieki, ne valsts un pašvaldības.

    Reklāma

    Protams, mazie biznesi šobrīd nevar atļauties robotu darbu, bet tādi giganti kā Apple vienveidīga, neintelektuāla darba paveikšanai un sevis reklamēšanai var “pieņemt darbā” veselu robotu armiju.

    [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=IbWOQWw1wkM]

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma