Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung Galaxy Note 3 apskats

    Samsung Galaxy Note 3 ir lieliska ierīce aizņemtiem cilvēkiem.

    Jaunākie raksti

    Samsung tālajā 2011. gadā Berlīnē prezentēja pirmo Galaxy Note milztālruni un aizsāka pavisam jaunu ierīču kategoriju. Toreiz tik lieli viedtālruņi vēl nebija tik pašsaprotami kā tagad un arī irbuļa iekļaušana raisīja smīkņāšanu. Gadu vēlāk Samsung prezentēja loģisko turpinājumu Galaxy Note II, kas bija jaudīgāks un aprīkots ar mazliet lielāku displeju. Samsung ir norādījis, ka līdz šim ir pārdoti jau 38 miljoni Galaxy Note milztālruņu un uzņēmums paredz, ka šoruden prezentētais sērijas turpinātājs Galaxy Note 3 būs vēl veiksmīgāks par abiem priekšgājējiem. To, protams, rādīs laiks, taču nevar noliegt, ka savu vietu Galaxy Note ierīces tirgū ir atradušas un regulāri sastopu cilvēkus, kas patiešām iefano par saviem Galaxy Note telefoniem. Savā ziņā viņus var saprast, ierīcei ir milzīgs košs displejs, tā ir jaudīga, aprīkota ar patiešām ietilpīgu akumulatoru un telefona irbulis var atvieglot pierakstu veikšanu. Lai arī es pats ikdienā diez vai gribētu darboties ar tik milzīgu telefonu (pamatā tas tomēr ir un paliek telefons), taču Samsung Galaxy Note II apskatā es ierīcei veltīju atzinīgus vārdus. Toreiz rakstīju, ka tas ir lielisks aparāts, taču ne man.

    Septembra sākumā, tehnoloģiju izstādes IFA 2013 priekšvakarā, ar lielu aizrautību sekoju Samsung jaunāko produktu prezentācijai un oficiāli iepazinos ar jauno Galaxy Note 3 milztālruni. Dažas dienas vēlāk pats devos uz IFA 2013 izstādi un guvu iespēju mazliet padarboties ar jauno telefonu. Secināju, ka jau tā lieliskais viedtālrunis ir kļuvis vēl labāks iegūstot lielāku 5.7 collu augstākas 1080p izšķirtspējas displeju, jaudīgāku 2.3 GHz četrkodolu procesoru, labāku 13 megapikseļu kameru un lielāku akumulatoru. Neskatoties uz šiem uzlabojumiem, telefons ir kļuvis pat mazāks un vieglāks par priekšgājēju. Iespaidīgi! Nekur nav pazudis irbulis un ierīcei uzlabota programmatūra, kas to padara par vēl nopietnāku piezīmju blociņa aizvietotāju. Vienīgais uzlabojums, kas liek saraukt uzacis – ādas imitācijas aizmugurējais vāciņš, kas dabā neizskatās tik gaumīgs kā reklāmas materiālos. Bet arī pie tā var pierast. Ak, jā, Galaxy Note 3 ir viena no nedaudzajām ierīcēm, kas šobrīd sadarbojas ar Samsung Galaxy Gear viedpulksteni.

    Reklāma

    Oktobrī saņēmu šo telefonu uz testu un kādu laiciņu palietojot šo ierīci, sapratu, ka man patīk Galaxy Note 3 un šogad arī telefona lielo izmēru vairs neuzskatu par neērtību. Acīmredzot viedtālruņu attīstība (palielināšanās) ir izmainījusi manu uztveri par to kas ir un kas nav ērts izmērs. Bet jebkurā gadījumā, cepuri nost Samsung priekšā, jo Galaxy Note tukšā vietā radīja pilnīgi jaunu ierīču kategoriju un pierādīja, ka irbulis var būt noderīgs aksesuārs arī mūsdienīgā viedtālrunī.

    Samsung Galaxy Note 3
    Samsung Galaxy Note 3

    Samsung Galaxy Note 3 tehniskie parametri

    Ekrāns: 5.7 collu 1080 × 1920 pikseļu izšķirtspējas (~386 ppi) Super AMOLED
    Atmiņa: 3 GB RAM, 32/64 GB iebūvētā atmiņa + microSD (līdz 64 GB)
    Procesors: 2.3 GHz četrkodolu Qualcomm Snapdragon 800
    Kamera: 13 MP aizmugurējā, 2 MP priekšējā
    Datu pārraide: 2G/3G/4G, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, DLNA, Wi-Fi Direct, Bluetooth 4.0 ar A2DP, LE, EDR, NFC, infrasarkano staru raidītājs, microUSB 3.0, MHL, USB Host
    Operētājsistēma: Android 4.3 (Jelly Bean)
    Baterija: Li-Ion 3200 mAh
    Izmērs un svars: 151.2 x 79.2 x 8.3 mm, 168 g
    Cenu kategorija: ~420 Ls

    Samsung Galaxy Note 3 komplektācija

    Jaunāko Samsung produktu iepakojums ir videi draudzīgs (pārstrādāts papīrs un uz sojas bāzes veidota tinte) un tas tiek uzsvērts arī ar koka šķiedru zīmējumu. Es gan nekad neesmu sapratis kā var tehnoloģijas salīdzināt ar oļiem un koka šķiedrām, bet nu labi.

    Samsung Galaxy Note 3 iepakojums
    Samsung Galaxy Note 3 iepakojums

    Iepakojumā lieli pārsteigumi mūs nesagaida. Atradīsim pašu telefonu, ļoti jaudīgu 2A sienas lādētāju, microUSB 3.0 vadu, tīri sakarīgas brīvroku sistēmas in-ear austiņas (ar tām var “pacelt” zvanu un regulēt skaļumu) un lietošanas pamācību, kas arī uzdrukāta uz pārstrādāta papīra.

    samsung-galaxy-note3-4

    Nevajag bīties no datu kabeļa, kas vizuāli izskatās savādāks nekā tie vadi, ko esam redzējuši iepriekš. Tas ir jaunā USB 3.0 (saukts arī par SuperSpeed USB) standarta kabelis mobilajām ierīcēm – microUSB 3.0. Salīdzinot ar iepriekš izmantoto un plaši izplatīto USB 2.0, jaunais standarts nodrošina krietni lielākus datu pārraides ātrumus (līdz pat 5.0 Gbps salīdzinot ar “High Speed” USB 2.0 450 Mbps), par 80% lielāku jaudu un iespēju mobilās ierīces izmantot gan kā USB ierīces, gan resursdatorus (host). Te var vairāk palasīt par USB 3.0 standartu. Galaxy Note 3 varēs piespraust arī vecākus microUSB 2.0 kabeļus uzlādei un datu pārraidei.

    Samsung Galaxy Note 3 izmanto jauno microUSB 3.0 kabeli
    Samsung Galaxy Note 3 izmanto jauno microUSB 3.0 kabeli

    Iepriekš jau biju rakstījis par to, ka Samsung cīnoties ar “pelēko” tirgu no šī gada sāk iedalīt savus produktus dažādos reģionos un tas var radīt zināmas neērtības ceļotājiem. Pērkot jaunos Samsung produktus svarīgi noskaidrot kuram reģionam tie ir paredzēti. Šī informācija uzskatāmi norādīta uz ierīces iepakojuma.

    samsung-galaxy-note3-3

    Samsung Galaxy Note 3 dizains un korpusa uzbūve

    Šogad ir iezīmējusies interesanta tendence, ka inženieri jaunajos telefonos iemanās iestrādāt arvien lielākus displejus, bet pašas ierīces kļūst mazākas un vieglākas par saviem priekšgājējiem. Tā bija ar Samsung Galaxy S3 un Galaxy S4 un situāciju atkārto arī Galaxy Note II un Galaxy Note 3. Jaunais telefons (151.2 x 79.2 x 8.3 mm, 168 g) pat par spīti lielākam displejam un baterijai ir šaurāks, plānāks un vieglāks nekā Galaxy Note II (151.1 x 80.5 x 9.4 mm, 183 g). Sašaurinot malas ap ierīces displeju, Samsung izdevies palielināt tā izmēru par 0.2 collām, jeb 7%. Arī svara samazinājums ir jūtams un beidzot Galaxy Note 3 sver kā normāls (liels) telefons. Samsung nav vienīgais ražotājs, kas tā izrīkojas ar saviem jaunajiem produktiem un man ļoti patīk šī tendence.

    Vai Galaxy Note 3 ir liels telefons? Jā, par mazu to nosaukt nav iespējams. Vai to ir ērti lietot? Te atbilde atkarīga no iepriekšējās pieredzes un vēlmēm. Diez vai šādu telefonu pirks cilvēks, kam ir pretenzijas pret lielām ierīcēm. Ja iepriekš lietots Galaxy Note II, tad jaunais telefons pat šķitīs mazāks. Ja līdz šim lietots telefons ar 5 collu displeju, tad liels būs pārsteigums, ka Galaxy Note 3 nav kļuvis būtiski lielāks. Ierīce ir relatīvi ērta rokā un asās malas, kā arī viegli raupjā aizmugure ļauj to ērti paņemt un noturēt rokā. Par ar visām savām pretenzijām pret lielām ierīcēm, Galaxy Note 3 es pāris nedēļas spēju lietot bez īpašām sūdzībām par ierīces izmēru. Protams, tas nav pilnībā ar vienu roku pārvaldāms telefons, bet piešauties var.

    Samsung Galaxy Note 3
    Samsung Galaxy Note 3

    No priekšpuses un sāniem jaunais Galaxy Note 3 ļoti atgādina Samsung Galaxy S4 viedtālruni, tiesa, lielāka izmēra dēļ kļuvis kantaināks. Ierasts, ka Samsung produktu dizaina sakarā pārmet to pārlieku plastmasīgumu un šoreiz Galaxy Note 3 cenšas pārmetumus atspēkot ar viltu. Lai arī ierīces sāni atgādina rievotu metālu, bet aizmugure – ādu, patiesībā joprojām tiek izmantota plastmasa. Pa gabalu šis telefons varbūt arī izskatīsies nopietnāks, taču paņemot rokā uzreiz būs skaidrs, ka ir darīšana ar kārtējo plastmasīgo Samsung ierīci. Ar gadiem gan Samsung ir iemācījušies šo materiālu pakļaut savām iegribām un nevaru teikt, ka telefonu turēt rokā ir nepatīkami. Tā korpusam gluži vienkārši nav tāda šarma kā HTC One vai Apple iPhone metālam.

    Ir padomāts arī par krāsām, jo telefons pieejams melnā, baltā un rozā krāsās. Ja nepietiek ar tām, tad ir pieejams vesels lērums košu S View Cover vāciņu. Tie pirmo reizi parādījās gada sākumā ar Galaxy S4 un ir iemantojuši zināmu popularitāti, jo ļauj ērti apskatīt paziņojumus pat neatbloķējot pašu telefonu. Un tie nemaksā nemaz tik dārgi, ap 25 Ls. Ir pieejami arī vāciņi bez lodziņa.

    Samsung S View Cover vāciņi
    Samsung S View Cover vāciņi

    Jaunajam Galaxy Note 3 ir uzlabots arī S Pen irbulis. Es Galaxy Note II esmu lietojis īsu brīdi un sen, tāpēc grūti abus irbuļus salīdzināt, taču jaunais irbulis spēj vadīt arī zem ekrāna novietotos skārienjutīgos taustiņus un apvienojumā ar uzlaboto programmatūru (Air Command) tas ir kļuvis vēl noderīgāks. Personīgi man ļoti patīk telefona funkcija, kad telefons sajūt irbuli pat bez pieskaršanās. Tas ir ļoti ērti, piemēram, kalendārā, kad atliek pielikt irbuli virs notikuma un iegūsim plašāku informāciju par to. Uzspiežot uz notikuma, atvērsim kalendāra ierakstu. Galaxy Note 3 irbulis ir veidots no plastmasas, mazliet saplacināts un to ierīcē var ievietot abos veidos nevis tikai vienā veidā kā Galaxy Note 2 irbuli. Es domāju, ka ne visiem ir vajadzīgs irbulis, tomēr, ja ir vēlme pēc tāda, tad Galaxy Note sērijas ierīces ir vislabākā izvēle. No otras puses, man prātā nenāk neviens kaut cik nopietns ražotājs, kas vēl veido ierīces ar irbuļiem.

    Samsung S Pen irbulis
    Samsung S Pen irbulis

    Zem telefona 5.7 collu displeja atradīsim Samsung ierīcēs pierasto fizisko un skārienjutīgo vadības taustiņu kombināciju. Centrā novietota fiziska mājas (Home) poga, bet tai pa sāniem skārienjutīgi iestatījumu un atgriešanās taustiņi. Ja irbuli neizmantojam ikdienā, tad fiziskā mājas poga šķiet noderīga, bet ja irbuli neizlaižam no rokām, tad gribētos, lai poga ir skārienjutīga. Skārienjutīgie taustiņi ir novietoti ļoti tuvu ierīces malām un žonglējot ar telefonu rokā, noteikti negribot nospiedīsim kādu no šiem taustiņiem. Dažas pirmās dienas tas noteikti būs tracinoši.

    Samsung Galaxy Note 3

    Virs ierīces displeja atrodas skaļrunis, sensori (apgaismojuma, kustības, attāluma) un 2 megapikseļu kamera, kas spēj uzņemt 1080p Full HD izšķirtspējas video.

    Samsung Galaxy Note 3

    Ja mēs runājam par Galaxy Note 3 displeju, tad tas ir kļuvis mazliet lielāks par priekšgājēju un tagad ir 5.7 collu izmērā. Tomēr tas nav būtiskākais jaunā telefona displeja uzlabojums. Galaxy Note 3 displejam nu ir 1080 × 1920 pikseļu, jeb Full HD izšķirtspēja un tā šogad ir nepieciešamā norma tādas klases ierīcēs. Pikseļu blīvums pārsniedz 300 (386 ppi), tādējādi atsevišķi pikseļi nav saskatāmi un telefona displejs būs derīgs arī ilgstošai lasīšanai. Joprojām tiek izmantota Super AMOLED displeja tehnoloģija (PenTile), kas nozīmē košas, bet ne pārāk dabīgas krāsas un mazāku slodzi akumulatoram. Galaxy Note 3 ir lielisks displejs, taču ne pats labākais. Šajā ziņā ierīce piekāpjas tādiem telefoniem kā HTC One vai LG G2. Galaxy Note 3 iestatījumos ir iespējams palielināt displeja jutīgumu un tādējādi ierīci varēs izmantot arī ar cimdos tērptām rokām gluži tāpat kā vairumu jauno Nokia Lumia sērijas telefonus. Ierīces displejs ir labi saskatāms no sāniem un spožā Saules gaismā. Bez tam, uz tik liela ekrāna ir bauda skatīties foto un video.

    Ierīces sāni atgādina rievotu metālu, bet patiesībā ir veidoti no plastmasas. Rievojums palīdz telefonu labāk noturēt rokā. Kreisajā sānā atradīsim iegarenu skaļuma regulatoru, bet labajā – ierīces ekrāna bloķēšanas taustiņu. Ņemot vērā ierīces lielo izmēru, gribētos, lai tās sānu taustiņi būtu novietoti zemāk. Lai pamainītu ierīces skaļumu, ar ierīci būs jāžonglē.

    Samsung Galaxy Note 3

    Samsung Galaxy Note 3

    Telefona augšpusē atradīsim 3.5 mm audio pieslēgvietu, mikrofona caurumiņu un infrasarkano staru raidītāju, kas ļauj vadīt televizorus u.c. mājas elektroniku. Apakšpusē redzēsim otra mikrofona caurumiņu, skaļruni, irbuli un microUSB 3.0 pieslēgvietu. Galaxy Note 3 ir pirmais Samsung viedtālrunis, kas izmanto šo jauno pieslēgvietu un ļauj izmantot visas tās iespējas. Piezīmēšu, ka USB 3.0 labumus var izmantot tikai, ja ierīci pieslēgsim pie Windows datora, kam ir USB 3.0 tehnoloģijas atbalsts. Protams, saglabāta iespēja pieslēgt arī “vecos” microUSB kabeļus un lādētājus – tie darbosies bez problēmām.

    Samsung Galaxy Note 3

    Samsung Galaxy Note 3

    Šādi telefons izskatās no aizmugures. Cilvēkiem domas dalās par šādu ādas imitācijas pieeju, un, lai arī es saprotu praktiskos ieguvumus, man ne pārāk simpatizē šāda imitācija. Ierīci tik tiešām ir patīkamāk un drošāk turēt rokā, jo aizmugurējais vāciņš ir viegli raupjš. Tāpat uz šāda materiāla mazāk varēs redzēt skrāpējumus vai šmulējumus. Pa gabalu telefons izskatās pat ļoti labi un ādas “neīstums” ir sajūtams tikai ierīci paņemot rokā.

    Samsung Galaxy Note 3

    Samsung Galaxy Note 3

    Pats aizmugurējais vāciņš ir ļoti plāns, bet pie ierīces korpusa piestiprinās labi. Zem tā ieraudzīsim ierīces 3200 mAh akumulatoru, ko var brīvi izņemt un nomainīt pret citu. Tas šādai ierīcei ir pluss. Virs baterijas ir micro SIM kartes un microSD atmiņas kartes sloti, kas novietoti viens virs otra tāpat kā Samsung Galaxy Mega 6.3 viedtālrunim. Piezīmēšu, ka atmiņas karti var nomainīt neizņemot bateriju.

    Samsung Galaxy Note 3

    Samsung Galaxy Note 3

    Samsung Galaxy Note 3 programmatūra

    Samsung Galaxy Note 3 ir viens no pirmajiem šī ražotāja produktiem, kas tiek pie Android 4.3 (Jelly Bean) versijas, taču vismaz vizuāli tā īpaši neatšķiras no iepriekšējās versijas. Tāpat pa virsu ir pārvilkta TouchWiz lietotāja saskarne, ko varam redzēt visos Samsung veidotajos Android produktos. Telefons lietošanā un funkciju pārpilnībā ir ļoti līdzīgs Galaxy S4, ko testējot es spļaudījos par funkcionālo pārbāztību. Daļa funkciju, protams, var būt noderīgas (piemēram, Multi Window ekrāna sadalīšanas funkcija), bet vairumu gan nāksies atslēgt, jo tās nav nedz vajadzīgas, nedz ērtas. Bez tam, lielais fīču daudzums spēj radīt jūtamu slodzi ierīces visādi citādi tik jaudīgajam procesoram. Galaxy S4, piemēram, nespēja tikt galā ar smago programmatūru un ik pa laikam iebremzēja. Ar Galaxy Note 3 šādas problēmas testa laikā nenovēroju, acīmredzot, Snapdragon 800 procesors apvienojumā ar 3 GB operatīvo atmiņu ir īsta spēkstacija.

    Jauns ir My Magazine aplikācija, kas veidota sadarbībā ar populāro ziņu servisu Flipboard un vizuāli pievilcīgā formā spēj attēlot jaunākās ziņas (gluži tāpat kā BlinkFeed HTC telefonos). Visērtākais veids kā palaist šo aplikāciju ir pavilkt no apakšas uz leju vai nospiest mājas pogu, kad esam mājas ekrānā. Lietotājam ir iespēja izvēlēties kādas ziņas (temati vai avoti) attēlot un ir iespējams arī pievienot sociālo tīklu kontus.

    Ja šķiet, ka ierīces ekrāns tomēr ir par lielu, lai to varētu ērti pārvaldīt, tad ir iespējams ieslēgt vienas rokas režīmu un tas ekrānā notiekošo samazinās un novietos ekrāna sānā, lai tas būtu vieglāk sasniedzams. Telefonam ir arī speciāls vienkāršais režīms, kas pilnībā pārveido mājas ekrānu (lielas ikonas, burti un savādāk noformēti logrīki) un padara ierīci saprotamāku cilvēkiem, kam tas varētu būt pirmais viedtālrunis. Es gan nezinu kādos apstākļos es šādu flagmani pirktu kā pirmo viedtālruni, tā tomēr ir gana specifiska ierīce.

    Irbulis ir vēl viens no Galaxy Note 3 trumpjiem un jaunajā telefona modelī par to ir labi padomāts. Tagad uzspiežot ar irbuli uz ekrāna, iegūsim Air Command izvēlni, kas ļoti ātri un ērti ļauj veikt piezīmes, rakstīt uz ekrāna vai veikt meklēšanas operāciju.

    Air-Command-Galaxy-Note-3

    • Action Memo (Darbību atgādinātājs) ļauj lietotājiem ierakstīt piezīmi ar roku un automātiski izpildīt šīs rokrakstā rakstītās informācijas pārveidošanu formatētā saturā. Action Memo var nekavējoties uzsākt zvanu, pievienot kontaktu sarakstam, sameklēt adresi kartē, meklēt internetā, saglabāt uzdevumus uzdevumu sarakstā un citas iespējas.
    • Scrapbook (Piezīmju grāmatiņa) ļauj lietotājiem organizēt vai sameklēt saturu un informāciju no dažādiem avotiem, ieskaitot internetu, YouTube un galerijas vienā vietā, tā, lai lietotāji uzreiz varētu atskatīties uz sakrāto saturu. Kad lietotāji saglabā saturu izmantošanai nākotnē, Scrapbook apkopo arī avota materiālus vai URL, ļaujot apskatīt sākotnējo avotu.
    • Screen Write (Rakstīt uz ekrāna) iespēja saglabā pašreizējās ierīcē atvērtās lapas pilnu ekrānšāviņu un ļauj lietotājiem ierakstīt komentārus vai papildu informāciju uz saglabātā attēla.
    • S Finder (S Meklētājs) ļauj lietotājiem meklēt saturu savā ierīcē, neskatoties uz tā tipu. Ievadot atslēgas vārdus vai filtrus – tādus kā datums, atrašanās vieta un satura tips, lietotāji var meklēt saistītos dokumentus, notikumus, sarakstes un pat Palīdzības lapu – viss pieejams vienuviet. Turklāt lietotāji var meklēt arī rokrakstā rakstīto informāciju savās piezīmēs un memo lietotnēs, kā arī simbolus un formulas.
    • Pen Window (Irbuļa logs) ļauj lietotājiem izmantot S Pen irbuli ne tikai skiču zīmēšanai vai piezīmju rakstīšanai, bet arī maza lietotnes loga atvēršanai patiesai vairākuzdevumu pieredzei. Vienkārši uzzīmējot jebkāda izmēra logu jebkur uz ekrāna, lietotāji var ērti un ātri atvērt citas lietotnes logu, piemēram, YouTube, kalkulatoru vai interneta pārlūku, neapturot pašreizējo darbību ekrānā.

    Zemāk var apskatīt ar Samsung Galaxy Note 3 uzņemtos ekrānšāviņus.

    samsung-galaxy-note3-screen-2

    samsung-galaxy-note3-screen-3

    samsung-galaxy-note3-screen-4

    samsung-galaxy-note3-screen-5

    samsung-galaxy-note3-screen-6

    samsung-galaxy-note3-screen-9

    samsung-galaxy-note3-screen-7

    samsung-galaxy-note3-screen-8

    samsung-galaxy-note3-screen-10

    samsung-galaxy-note3-screen-11

    samsung-galaxy-note3-screen-12

    samsung-galaxy-note3-screen-13

    Samsung Galaxy Note 3 kameras iespējas

    Galaxy Note 3 ir aprīkots ar 13 megapikseļu aizmugurējo un 2 megapikseļu priekšējo kameru. Tas ir tāds pats komplekts kā Galaxy S4 viedtālrunim un vairāk nekā 8 megapikseļu Galaxy Note II kamera. Gluži tāpat kā Galaxy S4, arī Galaxy Note 3 ir ļoti plašas kameras iespējas un lietotāji varēs pavadīt ļoti daudz laika rokoties pa kameras iestatījumiem. To var arī nedarīt, jo arī automātiskajā režīmā ar šo telefonu var uzņemt lieliskas kvalitātes attēlus un video. Tā kā telefona kamerai nav optiskās attēla stabilizācijas, tad sliktāka apgaismojuma apstākļos bildes vairs nebūs tik labas kā gribētos. Citi telefonu ražotāji (piemēram, Nokia un LG) savos produktos jau sāk iestrādāt tehnoloģijas, kas stabilizē kameru un mēģina mazināt izplūdušu attēlu iespējamību. Pieņemu, ka Galaxy Note nākamajā paaudzē saņems arī šādas tehnoloģijas.

    Samsung Galaxy Note 3 kameras aplikācija
    Samsung Galaxy Note 3 kameras aplikācija

    Tomēr Galaxy Note 3 spēj to, ko šobrīd nespēj citi. Ar šo telefonu var uzņemt 4K (Ultra High Definition) video un 120 fps palēninātos video. Tiesa, uz paša telefona ekrāna nepietiek pikseļu, lai attēlotu 3840 x 2160 pikseļu UHD video, tāpēc lieti noderēs USB 3.0 pieslēgvieta, lai šo milzīgo video kluci aizgādātu uz ierīci, kas spēs attēlot šādas zvērīgas izšķirtspējas materiālu.

    Ar Samsung Galaxy Note 3 uzņemts attēls (spied virsū, lai redzētu oriģinālu)
    Ar Samsung Galaxy Note 3 uzņemts attēls (spied virsū, lai redzētu oriģinālu)

    2013-10-10 13.08.12-crop

    Ar Samsung Galaxy Note 3 uzņemts attēls (spied virsū, lai redzētu oriģinālu)
    Ar Samsung Galaxy Note 3 uzņemts attēls (spied virsū, lai redzētu oriģinālu)

    2013-10-14 17.26.06-crop

    Ar Samsung Galaxy Note 3 uzņemts attēls (spied virsū, lai redzētu oriģinālu)
    Ar Samsung Galaxy Note 3 uzņemts attēls (spied virsū, lai redzētu oriģinālu)

    2013-10-15 09.47.53-crop

    Ar Samsung Galaxy Note 3 uzņemts attēls (spied virsū, lai redzētu oriģinālu)
    Ar Samsung Galaxy Note 3 uzņemts attēls (spied virsū, lai redzētu oriģinālu)

    2013-10-15 09.48.37-crop

    Zemāk var apskatīt ar Samsung Galaxy Note 3 uzņemto 1080p testa video:

    [youtube=www.youtube.com/watch?v=HkFRTnAh5gU]

    Samsung Galaxy Note 3 veiktspēja un baterijas darbība

    Galaxy Note 3 ir būvēts uz Qualcomm Snapdragon 800 jaunākās paaudzes čipkopas, ko izmanto arī citi šī gada jaudīgākie viedtālruņi: LG G2, Sony Xperia Z1, Sony Xperia Z Ultra, Google Nexus 5 un Nokia Lumia 1520. Kārtības labad jāpiezīmē, ka eksistē arī Galaxy Note 3 versija (modelis: N9000) ar Samsung veidoto Exynos 5 Octa astoņkodolu procesoru, taču tas nav mūsu reģionam aktuāls un koncentrēsimies uz Snapdragon 800 modeli (N9005), kas paredzēts izmantošanai Latvijā. Ierīcei ir 3 GB liela operatīvā atmiņa, kas ir vairāk nekā konkurentiem, kas vēl iztiek ar 2 GB. Tie ir patiešām iespaidīgi tehniskie rādītāji un Galaxy Note 3 darbojas patiešām naski gan ar vienkāršiem ikdienas darbiem, gan spēj darbināt prasīgas 3D spēles. Arī sintētisko veiktspējas testu rezultāti parāda, ka Galaxy Note 3 ir viens no jaudīgākajiem šobrīd nopērkamajiem viedtālruņiem, tomēr darbojoties ar tiem jāņem vērā, ka Samsung un citi ierīču ražotāji liek saviem produktiem šajos testos “melot”. Var droši teikt, ka Galaxy Note 3 ir viena no šobrīd jaudīgākajām Android ierīcēm. Ja ielūkojamies “otrajā pusē”, tad neskaitāmi veiktspējas testi rāda, ka jaunais Apple iPhone 5S ir ātrāks.

    Ierīce pieejama ar 32 GB un 64 GB iebūvēto atmiņu, ko var palielināt ar microSD atmiņas kartēm līdz 64 GB. Daudz vietas aizņemt telefona programmatūra, jo, piemēram, 32 GB modelī lietotājam reāli pieejami vien nepilni 24 GB vietas. Telefonam ir arī visu svaigāko un nozīmīgāko datu pārraides tehnoloģiju atbalsts: Bluetooth 4.0, 802.11a/ac/b/g/n, GPS, GLONASS, DLNA un NFC. Šis telefons darbojas 3G un arī 4G (LTE) tīklos un tādējādi Latvijā šī telefona lietotāji varēs izmantot LMT 4G tīklu. Telefonu ar TV var savienot ar bezvadu (DLNA), vai vadu (MHL) savienojumu. Manā testa laikā es nenovēroju problēmas ar sakaru (zvanu) kvalitāti. Telefons nav pats skaļākais, taču tā skaļrunis ir gana kvalitatīvs, ja neuzgriežam to līdz maksimumam. Arī austiņās skaņas kvalitāte ir laba.

    Šādas milzīgas ierīces kā Galaxy Note 3 no vienas puses ir ļoti prasīgas enerģijas ziņā, taču no otras – ļauj iestrādāt milzīgus akumulatorus. Galaxy Note 3 ir aprīkots ar milzīgu 3200 mAh akumulatoru, kas vairumam lietotāju ļaus ierīci bez uzlādes darbināt divas vai pat vairāk dienas. Šeit lieti nāk talkā arī iespēja nomainīt bateriju. Arī es dažas nedēļas palietojot šo viedtālruni secināju, ka ar bateriju tai viss ir vislabākajā kārtībā un tas viennozīmīgi ir viens no Galaxy Note 3 plusiem. LG G2 ar vienu uzlādi gan spēj darboties ilgāk, taču jāņem vērā, ka tā ir krietni mazāka ierīce.

    Samsung Galaxy Note 3 salīdzinājums ar konkurentiem

    Ar lielu augstas izšķirtspējas displeju, jaudīgu procesoru, labu kameru un ietilpīgu kameru Galaxy Note 3 ir ļoti pārliecinoša ierīce, taču 2013. gadu noslēdzot Galaxy Note ierīcēm jau ir uzradušies pulka konkurentu un tie vairs nav ar pliku roku ņemami. Ja gribam lielāku ekrānu, tad varam mest aci uz Sony Xperia Z Ultra. Tas arī nebīstas ūdens un putekļu. Gribi lielāku akumulatoru, Huawei Ascend Mate būs laba izvēle. Bet ja gribi lielisku metāla korpusu un pirkstu nospiedumu lasītāju, tad izvēle būs par labu HTC One max milztelefonam. Ja ir interese par Windows Phone ierīcēm, tad pavisam nesen Nokia prezentēja savu Lumia 1520 6″ milztelefonu, ko arī darbina šobrīd jaudīgākais Qualcomm Snapdragon 800 procesors.

    Modelis Samsung Galaxy Note 3 Samsung Galaxy Note II Huawei Ascend Mate HTC One max Sony Xperia Z Ultra
    Displejs 5.7″ (1080×1920, 386 ppi) Super AMOLED 5.5″ (720×1280, 267 ppi) Super AMOLED 6.1″ (720×1280, 241 ppi) IPS LCD 5.9″ (1080×1920, 373 ppi) Super LCD3 6.4″ (1080×1920, 344 ppi) LCD
    Procesors 2.3 GHz četrkodolu Qualcomm Snapdragon 800 1.6 GHz četrkodolu Exynos 4412 Quad 1.5 GHz četrkodolu Huawei K3V2 1.7 GHz četrkodolu Qualcomm Snapdragon 600 2.2 GHz četrkodolu Qualcomm Snapdragon 800
    Operatīvā atmiņa 3 GB 2 GB 2 GB 2 GB 2 GB
    Iebūvētā atmiņa 32/64 GB + microSD (līdz 64 GB) 16/32/64 GB + microSD (līdz 64 GB) 8 GB + microSD (līdz 64 GB) 16/32 GB + microSD (līdz 64 GB) 16 GB + microSD (līdz 64 GB)
    Kameras 13 MP aizmugurējā, 2 MP priekšējā 8 MP aizmugurējā, 2 MP priekšējā 8 MP aizmugurējā, 1 MP priekšējā 4 MP aizmugurējā, 2 MP priekšējā 8 MP aizmugurējā, 2 MP priekšējā
    Akumulators 3200 mAh 3100 mAh 4050 mAh 3300 mAh 3050 mAh
    Izmēri un svars 151.2 x 79.2 x 8.3 mm, 168 g 151.1 x 80.5 x 9.4 mm, 183 g 163.5 x 85.7 x 9.9 mm, 198 g 164.5 x 82.5 x 10.3 mm, 217 g 179.4 x 92.2 x 6.5 mm, 212 g

    Secinājumi

    Kad pirms gada testēju Galaxy Note II, atzinu, ka man tas simpatizē, taču ikdienā diez vai gribētu lietot tik lielu ierīci. Ir pagājis gads un klāt jaunais Galaxy Note 3. Pozitīvi, ka pati ierīce nav palikusi lielāka un vēl pozitīvāk vērtējams fakts, ka būtiski palielināta displeja izšķirtspēja. Veselu gadu esmu ikdienā lietojis arvien lielākus telefonus un nu vairs nespēju tik skeptiski raudzīties arī uz milžiem kāds viennozīmīgi ir Galaxy Note 3. Man tā izmērs vairs nešķiet kā traucējošs apstāklis un spēju novērtēt iespēju redzēt un izdarīt vairāk. Es bieži izmantoju kalendāru un iespēja vienā ekrānā redzēt mēneša skatu ar visiem notikumiem ir nenovērtējama. Samsung joprojām piedāvā gaziljons fīču no kurām liela daļa visdrīzāk tiks atslēgtas pirmajās dienās pēc ierīces iegādes, taču ar jauno Qualcomm Snapdragon 800 procesoru šī fīču gūzma vairs nespēj sabremzēt telefonu, kas bija novērojams ar Galaxy S4. Kameras iespējas pilnībā pietiks ikdienas bildēšanai un filmēšanai, bet lielais akumulators ļaus atcerēties tos skaistos laikus, kad telefona lādēšana nebija katras nakts pasākums. Testa laikā es tā arī nepiešāvos bieži izmantot irbuli un man šķiet, ka liela daļa Galaxy Note ierīču lietotāju tā arī nesāk lietot irbuli ikdienā. Te nav ko pārmest, tas nav vajadzīgs visiem. Tomēr man patīk, ka tas tomēr telefonā ir iekļauts, jo piezīmes ar to veikt tiešām var būt ērti. Dizains? Telefons ir izteikti Samsung-īgi plastmasīgs, tomēr, lai arī cik lielas pretenzijas man būtu pret ādas un metāla imitācijām, šie uzlabojumi ierīci padara praktiskāku un ērtāk lietojumu. Vairs nav plastmasīgi slidena flīze un tas ir labi. Plus, vienmēr var iepirkt vāciņus.

    Samsung Galaxy Note 3 ir pārliecinoša ierīce un es pats to labprāt lietotu ikdienā. Tāpat šo telefonu varu ieteikt vecāku Galaxy Note ierīču lietotājiem un visiem tiem, kas vēl tikai lūkojas pēc milzīgas ierīces, ko izmantot darbiem vai multimediju baudīšanai. Atkārtošos, Galaxy Note 3 ir pārliecinošs produkts!

    Pozitīvais:

    • Patiešām liels augstas izšķirtspējas displejs
    • Ļoti jaudīgs procesors – ierīce ir ļoti spējīga
    • Ietilpīgs akumulators
    • Irbulis noderēs ātrai piezīmju veikšanai
    • Patiešām daudz dažādu funkciju

    Negatīvais:

    • Nav FM radio
    • Nav gluži patīkamākais korpuss

    Samsung Galaxy Note 3 cenas Latvijas Interneta veikalos

    Samsung Galaxy Note 3 ir lieliska ierīce aizņemtiem cilvēkiem.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    7
    Displejs
    9
    Kamera
    9
    Veiktspēja
    10
    Programmatūra
    9
    Baterija
    10
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reinis Ru
    12.06.2014 10:44

    Tad nu pirmie iespaidi. Iepriekš man bija Samsung S Advance tālrunis, es to ienīdu. Tas nemitīgi kārās, “lagoja”, utt. Biju svēti nozvērējies, ka pirkšu Ābolīti, jo ar tiem parasti šādu problēmu nav. Gaidīju, kad nu varēšu iet pēc Džobsa kunga izgudrojuma, taču vienu dienu iegāju Tele2 veikalā, lai noskaidrotu kaut kādas rēķinu darīšanas un stendā bija izlikts S5 kopā ar Note3. Note displejs vienkārši apbrūra, ja tā var teikt. Paprasīju, lai draudzene iedod savu Ābolu, noliku blakus un sapratu, ka, kamēr Apple neuzbūvēs vismaz piecu collu telefonu, es šīs firmas produktus nepirkšu, jo vienkārši fiziski tie man ir par mazu. Pirms pirkšanas palasīju dažnedažādus reviews, visi Note3 slavēja, kā ļoti labu aparātu. Man galvenais bija izmērs un jauda, jo vēl neesmu nosirmojis galīgi un dažreiz patīk padzenāt kādu spēlīti, kā arī daudz pārvietojos ar auto un navigācija normāla izmēra ekrānā ir ļoti ērta. Viens pazīstams cilvēks, kurš strādāja saistībā ar Samsung produktiem, teica: “Ja aparāts vairāk pie auss, ņem S5, ja rokās – Note.” Tā kā daudz lietoju netu, epastu, aplikācijas, šad, tad – arī spēles, paņēmu Note. Telefons man ir jau kādu nedēļu un varu teikt, ka pie izmēra esmu pieradis. Ja nenēsā superpieguļošus džinsus, tad ar turēšanu kabatā… Read more »

    Edgars
    18.01.2016 21:26
    Reply to  Reinis Ru

    Man tieši šobrīd ir iespēja vērot note3 kāršanos un lāgošanos.. lietoju kādus 2 vai 3 gadus, biju ļoti apmierināts, bet nu sākas zili brīnumi.. ja kadas pāris min. atstāj displeju ieslēgtu neko nedarot, tas vienkārši apstājas, gaisma spīd bildi rāda..baksti ko gribi, nekas nenotiek, vismaz vizuāli.. fonā protams vias bakstītās darbības strādā, tikai tas neparādās vairs displejā. Viena iespēja ir sabloķēt ekrānu un tad mēģināt to atkal atbloķēt, dažreiz palīdz.. bet dažreiz tā arī paliek melna bilde, protams bakstoties atkal var sabakstīt da jebko. Bet ekrāns melns.
    Otrs veids – restarts.. turot ilgakfg (uzkārās rakstot komentāru) tātad, turot ilgāk izslēgšanas pogu.. dažreiz palīdz, dažreiz tā pat melns ekrāns, mēģinot atbloķēt.. vai pats labākais – pikseļi pa visu ekrānu :)
    Trešais veids – ja nekas nelīdz no iepriekšējā. Brutālais restarts, bateriju laukā, paris min. nogaidam un mēģinām ieslēgt, tā pat – dažreiz palīdz, dažreiz pikseļi, dažreiz melns..
    Jābūt apvtyxfhhdyu (2x uzkārās rakstot komentāru) , jābūt apveltītam ar stipriem nerviem lai neizškaidītu šo 400€ jeb kā manā gadījumā 600 GBP vērto telefonu pret sienu.. :/

    Ja kādam vēl kas līdzīgs varbūt uzrakstiet man kā jūs atrisinājāt šo problēmu. ..oso he 3 x jav uzkārās.. :D

    ruchs8229303@inbox.lv

    Reklāma
    Samsung Galaxy Note 3 ir lieliska ierīce aizņemtiem cilvēkiem.Samsung Galaxy Note 3 apskats